En helt vanlig krokodille

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Johannes Jensen føler seg annerledes Barnebok Cappelen Damm

DEL

Hvordan kan Johannes bli far, når han ikke kan synge?

Johannes Jensen er litt sånn som andre. Han pusser tenner, tar på seg slips og kjører buss til kontoret.

Men samtidig er han veldig spesiell. Han er nemlig en krokodille, som av og til føler seg veldig annerledes og usikker på seg selv og livets mysterier. I denne tredje boka undrer han seg veldig på hvorfor kjæresten Frida ser så lur ut. Hun har en hemmelighet i magen sin.

Frida møtte han i forrige bok, og nå bor de sammen. De leker på loftet, i hagen - og i senga. Vi skjønner at Frida er gravid, men det gjør ikke Johannes. Vi blir med på hans undring over mirakelet som skal skje.

Når han først forstår hva som er i emning, så får han et problem. For han kan jo ikke være faren, fordi han ikke kan synge, og en far må jo kunne synge for barnet sitt!

Da kommer hans gode venn Doktor Fjeld, elefanten. Som i de forrige bøkene kan Fjeld hjelpe Johannes på forunderlig vis.

Henrik Hovland har skapt en figur i Johannes Jensen som er like eksotisk som forfatteren selv. Bak seg har han en soldatkarriere, en reportasjebok om gerilja i Latin-Amerika og en barsk krigsroman. Men de finurlige fortellingene om den hverdagslige ekstraordinære Johannes Jensen er kanskje hans største suksess, med flere opplag og formater.

Det skyldes i høy grad også Torill Koves illustrasjoner. De er tiltalende enkle, men samtidig full av morsomme detaljer man kan oppdage underveis. Linjene er rene, og fargene klare og pastellaktige.

Artikkeltags