Finale for de underjordiske

BOK 
 Roderick Gordon & Brian Williams 
 Terminal 
 Cappelen Damm

BOK Roderick Gordon & Brian Williams Terminal Cappelen Damm Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

RODERICK GORDON & BRIAN WILLIAMS Terminal Oversatt av Marius Middelthon Cappelen Damm

DEL

Fantasy-serien «Tunneler» kulminerer i en heftig finale som gir svar på mange av gåtene i de tidligere bøkene i denne fantastiske serien.

Den første boka, da vesle Will og faren hans fant noen ganger ned i jorda til rom og store korridorer hvor det bodde mennesker, var så fascinerende at filminnspillingen er i full gang. Langsomt oppdaget far og sønn et samfunn med herrefolk og undertrykte. Oppdagelsen avdekket også eget opphav. Men det var farlig å være der nede.

De påfølgende bøkene handlet om flukt og trusler, om undertrykkelse og opprør. Men også om mennesker, eller rettere, menneskelignende vesener med svært bekymringsfulle planer for oss som lever over bakken.

Historien om den fascinerende sivilisasjonen under bakken har masse symbolikk i seg og skiller seg fra veldig mange andre fantasy-serier.

I avslutningsromanen, «Terminal», bygger det seg opp mot det avgjørende slaget og den definitive apokalypsen. Herrefolket under bakken, grensevokterne, viser sitt sanne ansikt og sin sanne kropp. Nå gjelder det for våre venner, Will, Chester, Elliot, Stephanie, Drake og de andre, å ikke bare vinne slaget, men også hindre at Storbritannia blir utslettet av amerikanske kjernevåpen for å redde kloden.

En del hendelser blir i meste laget urealistisk. Sjarmen har tapt seg siden den første boka. Dessverre skjemmes også den norske oversettelsen av en sykelig trang til å starte setninger med ordet «Og».

Artikkeltags