Gleden ved å danse

Barnebok om dans

Barnebok om dans

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

HADDY JATOU N´JIE og LAMIN CHORR NILSEN (ill.) Dans, dans Cappelen Damm (Leseløve)

DEL

Forfatteren er medlem av scenekunstkollektivet Queendom. Sist fredag var hun dessuten deltaker i Ivar Dyrhaugs musikalske underholdningsgjettelek Beat for Beat på NRK1.

«Dans, dans» er en fortelling for unge lesere, om barn og dans. Jeg-personen er ei jente som går på danseskole, men ikke får til å danse... synes hun i alle fall sjøl. Bestevennen er en gutt som heter Eskil, men som de fleste kaller Ester. Handlingen tar ikke bare opp dans og danseglede; den tar også opp vennskap og uvennskap, mobbing og svik og ikke minst hvem det er kult å være sammen med, og hvem det ikke er in å være på lag med. Særlig klikkvesenet er godt skildret.

Haddy Jatou N´jie skriver lettlest og god prosa, i presens. Teksten preges av engasjement og fortellerlyst. Bruken av jeg-person gir nærhet til handlingen og øker identifikasjonen.

De vel 90 sidene er rikt illustrert i stemningsfulle farger. Bakerst i boka finner du en del informasjon og fakta om hip-hop-dans, med vekt på begreper og forklaringer rundt waving, bounce og slide. En hyllest til dansen, som sikkert gir alle som ikke er flinke til å danse, lyst og mot til å lære.

Artikkeltags