Gøy med taekwondo

Barnebok om taekwondo

Barnebok om taekwondo

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

LISE BLOMQUIST og PHILIP HAUGLIN (ill.) Taekwondo på prøve Cappelen Damm (Leseløve)

DEL

Forfatteren driver sjøl med kampsport, og kjenner taekwondo. Det er kanskje derfor hun har skrevet om denne idretten i fortellingen om Enia som skal opp til første gradering, og opplever at gutta på kullet er altfor røffe, litt ekle og av og til teite overfor jentene. Og så har hun en mamma som er mest opptatt av seg selv om yoga. Hvordan skal Enia motivere seg til å fortsette?

Til graderingen kommer selveste grandmaster Kim helt fra Korea. Enia vil trekke seg, men etter mye om og men klekker hun sammen med to venninner ut en plan som både skal sette gutta på plass og gjøre jentene bedre rustet til møtet med den store Kim som har 9. dan i svart belte.

Illustrasjonene har litt av karikaturstreken i seg, men fungerer selv om de kan virke en smule «sterile». Teksten er kanskje vel rik på detaljer. Det skyldes nok at forfatteren tydeligvis ikke bare har ønsket å skrive en spennende historie, men også har villet informere om og reklamere for taekwondo som idrett og hobby. Bak i boka har hun lagt inn noen sentrale fakta om sporten. Greit å vite for oss som ellers ikke vet nevneverdig om denne formen for kampsport. jeg anbefaler å lese faktateksten på de siste sidene før du tar fatt på selve fortellingen.

Artikkeltags