Hodet fullt av historier

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

EVA H. STORMYREN De magiske syklene og andre eventyr Kolofon forlag

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Eva H. Stormyren har laget historiene sine sjøl, og fikk lyst til å gi dem ut. All grunn til det. Vi har her å gjøre med en amatørforfatter og debutant som absolutt fortjener å få sine fortellinger lest av andre.

I åpningseventyret lar hun sykler kjøpt på en spesiell butikk, få sjel og egenvilje. Denne historien har en moral ut over å ta vare på ting... som en sykkel. Den handler om kjærlighet og det å ikke dømme noe eller noen før du er blitt kjent med det eller dem.

Noen historier handler om dyr som snakker og tenker som mennesker, omtrent som i andre eventyr vi eller kjenner. Det kan være katt, mus, pinnsvin osv. I andre fortellinger er det som i den om syklene, den rene magien. Eller det handler rett og slett om barn imellom eller forholdet barn-voksne. I alt består boka av ti sjølstendige fortellinger. To av dem har jul som tema.

Bokas svakhet er først og fremst at forlaget ikke har satt en språkkonsulent på jobben. Dette apparatet har ikke Kolofon, de bare bidrar med det praktiske i forbindelse med utgivelsen.

Setninger på 30 ord og mer, uten komma, er tunge å lese. Stormyren forholder seg lemfeldig og uten forståelse til bruk av komma og punktum. Hun bidrar dermed til å gjøre sin prosa unødvendig tung og vanskelig å lese.

Artikkeltags