Hot for fjortiser

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

INGUNN AAMODT Hot i Syden Cappelen Damm

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Dette er den andre boka Ingunn Aamodt har skrevet om 14 år gamle Marlena Evensen og de to venninnene Emma og Minda. Den første gikk meg hus forbi. Etter å ha lest oppfølgeren, "Hot i Syden", fikk jeg veldig lyst til å gå på biblioteket og låne den første boka, som hadde tittelen "Marlena Evensen - hot mail".

Ingunn Aamodt skriver knakende godt og engasjert. I et språk som absolutt bør treffe den primære lesergruppen... og alle oss andre som slett ikke hører til generasjonen. Riktig nok mangler ett og annet ord, men ikke så hyppig at det setter nevneverdig preg på lesegleden.

Jeg hadde det til dels ustyrtelig moro med disse fnisejentene og dere gutteeventyr med foreldre og foresatte på slep. For ikke å snakke om alt det rare og dumme de fant på.

Marlenas mamma har fått forskudd på den nye boka si og vil ta med datteren ei uke til Gran Canaria i vinterferien, for å skrive der. Marlena får lov til å ta med ei venninne; det står mellom Emma og Minda. Det ender med loddtrekning, og Minda vinner. Ikke før er de framme, så dukker Emma og onkelen hennes opp på samme hotell. Der bor også tre kjekke gutter som jentene kaster sine øyne på. Hvem er penest og flottest av dem? Det som er sikkert er at sydenoppholdet ikke blir akkurat som noen hadde tenkt.

Ingunn Aamodt har virkelig skrevet en fargerik historie og viser både teft og forståelse for hvordan man krydrer en fortelling. Ustyrtelig morsom bok og absolutt en fulltreffer nå som vi er inne i den store sydenreisesesongen. Jeg gleder meg allerede til neste roman om Marlena Evensen & co. for forfatteren har vel ikke tenkt å svikte oss som er hekta...?

Artikkeltags