For en kriminalromandebutant er dette slett ikke gæernt. Paul Lindviksmoen fra Kapp i Østre Toten, skriver presist og leseverdig i sin skjønnlitterære ilddåp, på det vesle gjøvikforlaget Alfa.

Lindviksmoen har tidligere gitt ut «Brev fra en vantro», et kritisk søkelys på kristendommen og dens fundament. Nå setter han søkelyset på den høyteknologiske og tradisjonsrike industrien på Raufoss. Det vil si, han tar for seg den internasjonale virksomheten.

Ikke det som fra gammelt av hadde og har med våpen å gjøre, men satsingen på bildeler. Raufoss har jo tross alt snakk om høyt kostnadsnivå i Norge, greid deg ganske bra. Først og fremst på grunn av kvaliteten på produktene sine og sitt gode rykte.

Lindviksmoen kjenner miljøet; han har brede kunnskaper om teknologi og systemer. Og han har gått frimodig inn og laget en særdeles troverdig historie som handler om vennskap og motsetninger internt i et kollegium i en krevende og prestisjetung bransje. Det er slett ikke noe usannsynlig i at det i dette miljøet skulle foregå industrispionasje. Forfatteren har ikke falt for fristelsen å konstruere opp motiv langt utenfor virkeligheten. Handlingen er jordnær og involverer blant annet travmiljøet på Biri og mangt og meget i et distrikt de fleste av GDs lesere kjenner godt. Dermed åpner han for at vi lesere kan etterprøve mange fakta.

Ikke bare er Lindviksmoen åpenbart etterrettelig ned til minste detalj; han viser også at han kan å skrive og fortelle, sjøl om han i enkelte muntlige passasjer er litt for glad i småord. «Lekkasjen» er en jordnær norsk thriller.