Jammen er folk rare

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

ANNA FISKE Snarveien 8 b Cappelen Damm

DEL

Hvordan bor folk flest egentlig? De som bor i leilighet, altså? Om det skriver svenske Anna Fiske, tidligere prisbelønt for «Hallo jorda». Denne gangen forteller hun om en edderkopp som tar seg inn brevsprekken i en leilighet i ei blokk i Snarveien. Gjennom denne edderkoppens erfaringer skildres livet og tilværelsen til menneskene som bor i de forskjellige leilighetene.

Edderkoppen er bare ute etter et hjem, men må lete lenge for å finne et hjem som passer en edderkopp. For er det noe mange mennesker kan, så er det å ikke like edderkopper, enda så snille og nyttige de er.

Forfatteren er egentlig illustratør og tegneserieskaper. Så i «Snarveien 8 b» illustrasjonene mer enn viktige. De er store deler av historien og særdeles detaljrike. Fiske tegner ikke bare fargerikt, hun tegner svært morsomt.

Teksten dukker opp i snakkebobler og er hva den vesle edderkoppen tenker og uttrykker.

«Snarveien 8 b» bygger på en kostelig idé og er gjennomsyret av boblende fantasi. Dette er en sann gavepakke i enhver barnefamilie. Det er vanskelig å komme utenom Anna Fiskes verden hvis en skal forholde seg til skandinavisk bildeboklitteratur.

Artikkeltags