Gå til sidens hovedinnhold

Morsomt og kunnskapsrikt

Artikkelen er over 7 år gammel

ERIK BYSTAD Den erotiske Shakespeare Bokvennen forlag

Lillehammer-forfatteren Erik Bystad utfører i sin nye bok et dypdykk i de sidene ved William Shakespeare som omfatter både spekulasjonene rundt hans seksuelle legning, og den verdensberømte dramatikerens bruk av erotikk.

Bystad har studert Shakespeare i en årrekke, og er en av landets ubestridte kjennere av William. Han har også gjendiktet Shakespeare, ikke minst de berømte sonettene.

Man kan selvsagt mene at innpå 380 boksider om den erotiske Shakespeare kun har interesse for den engere krets og muligens forsideredaktøren i Dagbladet. Imidlertid har forfatteren i Grønstadgate tilrettelagt «fortellingen» slik at den ikke bare er lesbar, men ganske så fornøyelig for oss som er mindre opptatt av de erotiske og «seksuelle» siden ved mannen som skrev så mange av verdens mest spilte dramaer i århundrene siden.

En og annen ortografisk feil overskygger ikke elegansen i Bystads språk. Det er stilfullt uten å være stivt og tørt, og det er langt fra alle som greier å forene det intellektuelle med det lettleste.Bystad er drøftende, polemiserende, undrende, begrunnende og grundig med kildene. Han gjør Shakespeare som person interessant, og han gjør det grundig og uten tabloide lettvintheter.

Den gjengitte fagsamtalen med Morten Jostad er blant krydderet.

Kommentarer til denne saken