Knut Nærum er godt kjent fra «Nytt på Nytt», som tekstforfatter i «Hallo i Uken», som skuespiller innen standup og revy. Og sist som skuespiller i den norske kinofilmen «Trolljegeren».

Attpåtil er han en allsidig og produktiv forfatter. Den siste boka hans heter «Ø», en fri oppfølger til debuten «Å» som kom for ti år siden, og som også var en satiresamling.

I «Ø» møter vi Nærum i full blomst. Han sparker, slår og stikker i nær sagt alle retninger. Men han gjør det med stil og eleganse. Som den perfeksjonisten og begavede satirikeren han er, han er aldri ondskapsfull, om han er aldri så kritisk. Det være seg mot samfunnet og dens institusjoner så vel som enkeltpersoner, kulturfolk som andre. Derfor blir det heller aldri billig humor.

Nærum tar for seg dette og hint i spennet mellom norsk asylpraksis, vår avisverden, politikere, klimapolitikk, muhammedtegningene, Stieg Larsson, Jo Nesbø og litteraturanmeldere. Pluss sudoku for viderekomne ...! Noe ustyrtelig morsomt og lett tilgjengelig, andre tekster ganske dype.

Innholdet hopper fra fiktive avistitler til ordlister, noveller, korte fortellinger, teater/film-manus, skissetegninger, bokbaksider, vitser, lyrikk osv., osv.. Det betyr at du kan lese boka på mange andre måter enn den måten vi oftest leser bøker på, fordi det egentlig ikke er noen sammenheng mellom de ulike «epistlene». Men hvis du vil lese hele boka, er det ingen ting i vegen for å starte på begynnelsen og ta side for side. Du kan jo bare ta pause hvor som helst, eventuelt hoppe over noe og så lese videre.

Nærum har ikke bare en skarp, giftig og morsom penn; han er forbilledlig hva gjelder korrektur.