Tore Aurstad kan skremme noen hver med barneboka «Uhyret i skogen». Selv om den ikke er beregnet på de aller minste, kan fortellingen bli i skumleste laget. For her er det ingen «naturlig» oppklaring, som gjør at vi på slutten trekker et lettelsens sukk. Vi får ikke svar på hva og hvem dette uhyret i skogen er. Og da kan det gå ut over nattesøvnen er jeg redd.

På den annen side; slike spøkelsesaktige historier fryder mange. Det er bare det at vi denne gang ikke tenker på uhyret som spøkelse; det er et konkret vesen. Jeg vil derfor fraråde boka til barn særlig under tolv år.

Men så handler også «Uhyret i skogen» om en tolv år gamle Tom som kommer på kant med sikkerhetsvakten på det lokale kjøpesenteret, og blir bundet fast og bortført av samme vaktmann. Mens han sitter bakbundet, forteller vaktmannen ham en nifs og ekkel historie. Hvorpå han gir Tom varme klær - det er vinter - og slipper ham løs med beskjed om å følge stien gjennom skogen. Når mørket faller på, begynner ting å skje. En mer enn skummel skikkelse dukker opp fra intet. Det skal utvikle seg til et sant mareritt for tolvåringen.

En skikkelig grøsser der spenningsforfatteren Aurstad går lengre enn han stort sett har gjort i sine tidligere bøker.