Sprek thriller

Artikkelen er over 13 år gammel

Ann-Christin Hensher «I løgnens fotspor» Schibsted-forlagene

DEL

Svenske krimforfattere har en høy stjerne her i landet. Det bør også Ann-Christin Hensher få. Som sin fiktive hovedperson har hun bakgrunn fra advokatbransjen.

Ulrika Stål er kjendisadvokat fra Stockholm. Hun har ektefelle, barn og kjæreste på si. Har vært på TV og hatt hånd om flere kjente saker. Omtrent sånn som mange antar er gjennomsnittet, med andre ord.

Forfatteren kaster ut historier og saker som etter hvert (men det skal ta tid) har eller får en eller annen forbindelse med hverandre. Ikke hele tida enkelt å skjønne for leseren. Det kan det virke en tanke forvirrende. I alle fall innledningsvis. Vi skjønner liksom ikke helt hvorfor vi skal drives i så mange retninger. Det går lenge før vi aner trådene. Litt dristig, da faren er at leseren faller av.

Hensher sørger imidlertid for at vi ikke gjør det fordi hun skriver med driv og engasjement. Hun forvirrer og klargjør i passende porsjoner, men jeg synes hun kanskje ikke forklarer tydelig nok hvordan Ulrika kommer til erkjennelse av og forståelse for hvordan ting henger sammen. Særlig hvordan hun finner ut at den forsvunne Jenny fra ei øy i den svenske skjærgården er den engelske Jane som i stedet for å være mulig drapsoffer, har link til en mordsak.

Heller ikke synes jeg bruken av «flashbacks» fungerer hundre prosent. I stedet for at Ulrika oppklarer mysteriene for leserne, avslører disse tilbakeblikkene hva som skjedde innen Ulrika finner ut av det.

Fortellingen er full av intriger og løgner, virkelighetsflukt og beskyldninger. Dette er den tredje romanen om Ulrika. Bøkene er ikke bundet til hverandre i handling og kronologi, og kan derfor leses fritt fra hverandre.

Artikkeltags