To nye navn som vi kommer til å høre mer om, har dukket opp i den internasjonale krimlitteraturen: forfatteren John Verdon og hans hovedperson Dave Gurney.

Etter sigende er allerede to nye bøker på beddingen. De kommer til å bli etterspurt.

Dave Gurney er også nypensjonert – som en av New York-politiets mer sagnomsuste mordetterforskere. Han har flyttet ut på landet, og hans kone hadde sett for seg et stille og rolig liv med fokus på de nære relasjoner. Gurney sliter med det – tankene ledes lett inn i gamle tankebaner. Ekteskapet skranter, og i bakgrunnen lever et ubearbeidet traume om deres lille sønn som forulykket.

Inn i dette haltende familielivet kommer så ungdomsvennen Mark Mellery, som har fått et mystisk brev i posten. Han søker hjelp fra den pensjonerte politimannen, og Gurney lar seg trekke med. Det blir ett drap – og det blir flere. En resignert og lettere sjalu kone ser at ektemannen blir dypere og dypere involvert i en både uhyggelig og mystisk kriminalsak.

Her er ingredienser som Gurneys konflikt mellom privatliv og jobb, helter og skurker i politiet, psykopater og gamle synder. Alt sammen originalt utpenslet i et usedvanlig finurlig plott. Dette er kriminallitteratur av klasse.