Gardinglede i «mørketiden»

Det finnes gardinstoff for alle behov. Bestem deg for hvilke egenskaper du ønsker, så blir valget enklere.

Det finnes gardinstoff for alle behov. Bestem deg for hvilke egenskaper du ønsker, så blir valget enklere. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er de beste gardintipsene til stua.

DEL

(Siste) Kos og hygge er de mest trendy ordene i interiørbildet for tiden, og med det følger gardinenes tilbakekomst i hjemmet. Her er ekspertenes beste gardintips til stua.

– Vi vet at «hygge» er noe av det mest trendy vi kan drive med for tiden, og da er gardinene selvskrevne i stuevinduet. I Norge blir det tidlig mørkt store deler av året, og med mange store vindusflater blir vi sittende på utstilling uten gardiner. Det føles lite hyggelig, og vi er jo kjent for å være ganske private. I tillegg så luner gardiner når det trekker fra vinduene, sier Birgit Torkildsby hos Borge.

Hun ser en økning i tekstilsalget for tiden, og sier at stua er et av rommene som preges mest.

– Ja, det er nok soverom og stue som er de rommene som får gardiner først, uttaler Torkildsby til ifi.no.

Blant dem som også har merket gardininteressen på kroppen, er Heidi Lassen hos Green Apple.

Saken fortsetter under bildet.

Gardiner tilfører med en gang litt lunhet til et hvilket som helst rom.

Gardiner tilfører med en gang litt lunhet til et hvilket som helst rom. Foto:

– Vi har merket bra økning i salget. Gardiner gjør interiøret mer elegant, det er støydempende og gjør det varmere og lunere i stua. Det blir rett og slett hyggeligere å oppholde seg i rommet, mener hun.

Lassen har et klart tips til alle som skal henge opp gardiner i stua:

– Bruk fôrstoff. Det er helt avgjørende for at det ikke skal se ut som et håndkle som er slengt opp. Det ser mer eksklusivt ut, og gardinene beskyttes mot lys og lever lenger, sier hun.

Mange synes kanskje det er vanskelig å gå fra et minimalistisk, nakent interiør til igjen å skulle bruke gardiner. Men Camilla Jacobsen hos INTAG har klare tips til tre ting du må tenke på når du skal velge gardiner til stua.

– Uttrykk, funksjon og oppheng er tre nøkkelord. Begynn med hvilket uttrykk du ønsker, altså valg av type tekstil og mønster – skal de være tykke, tynne eller fôrede? Så ser du hvilken funksjon gardinene skal ha. Ta hensyn til om de skal kunne trekkes for, hvor gode akustikkegenskaper gardinene skal ha, hvor viktig det er med begrenset innsyn og om du ønsker ekstra beskyttelse mot sollys. Tenk til slutt over type oppheng, det vil si om du vil ha gardinstang eller skinne, og bestem deg for hvor de skal monteres, tipser Camilla Jacobsen. (ANB)

Artikkeltags