Huskelisten du ikke kan greie deg uten

Denne er til hjelp for deg FØR du går i butikken.

Denne er til hjelp for deg FØR du går i butikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er listen du krysser av på FØR du går i butikken og søker hjelp.

DEL

(Siste) En viktig del av jobben når et rom eller et helt hus skal pusses opp kan også vise seg å være den mest utfordrende – nemlig det å bestemme farger og materialer.

Joda, det er hjelp å få i butikken, men du kan ikke forvente at de som jobber der skal forstå hva du ønsker hvis du ikke vet det selv.

Det er viktig å formidle ønsker og behov i klare ordelag. Minst like viktig er det at du forteller hva du eventuelt IKKE liker, så brukes det ikke tid på å komme fram til løsninger som i utgangspunktet er uaktuelle, skriver ifi.no.

– Det er alltid en god forberedelse å lage et moodboard eller lignende, med tekstilprøver, treverk og andre elementer som interiøret ditt har i dag, og som du ønsker å beholde. Når du har bestemt deg for hva som skal med videre kan du tilsette farger og se hvilke som passer best, sier Lone Bjørslev Kisbye, PR-manager hos malingprodusenten Flügger.

Ta også gjerne med noen bilder av rommet eller huset som skal pusses opp – vinduer og dører inkludert. Det gir rådgiveren en pekepinn på blant annet lysinnfall og overflater i rommet. Ikke minst er dette viktig ved valg av veggfarger.

– Når du skal male, velg farge først, så hvilken glansgrad, struktur og overflate du ønsker. Ta hensyn til rommet – det finnes ulik overflatebehandling til forskjellige behov og grader av slitasje. Kombinerer du farger med ulike glansgrader, får du et spennende resultat, sier Idar Stensvold hos Pure & Original. (ANB)

Den viktige huskelisten

  • Bestem deg for hvilke møbler, farger, ting, tekstiler, tepper osv som skal være med videre i det nye interiøret.
  • Gjør en avgrensning for farger og stiler du liker/ikke liker.
  • Samle sammen elementer av det du ønsker; farger, stiler, materialer o.l., det være seg fargeprøver, et skjerf, bilder fra magasiner, aviser, nettsider eller en feriereise – det som måtte inspirere deg.  
  • Ta bilder av rommet eller huset som skal pusses opp. Dette gir deg et nytt perspektiv og er til god hjelp for den du skal rådføre deg med.
  • Planlegg hva du skal spørre om. Vær tro mot listen din, selv om du bombarderes av informasjon tilbake. 
Samle bilder, farger, tekstiler og elementer som inspirerer deg.

Samle bilder, farger, tekstiler og elementer som inspirerer deg. Foto:

Artikkeltags