Svarteperspillet i Solberg-regjeringen går sin gang. Frps slitasje nærmer seg et bristepunkt. Stadig flere tillitsvalgte i Frp leter etter anledningen til å fri seg fra Høyres favntak. Verre har det blitt etter at også Venstre og KrF gjerder inn Frp.

Siv Jensen har lenge akseptert at Frp-politikere får anledning til å profilere sitt parti etter som det passer seg. Av og til som regjeringsparti. Av og til som opposisjonsparti til egen regjering. Frp er i ferd med å overgå SVs praksis fra tida da SV som regjeringsparti protesterte mot den rødgrønne regjeringen SV satt i.

Onsdag skal Siv Jensen på ny forsøke å stagge egne partifeller. Hun har akseptert mye kritikk fra sine egne til egen innvortes bruk i Regjeringen. Men nå må Jensen erkjenne at Høyre, Venstre og KrF ikke er til å flytte på. Hasardkjøring i tapping av oljefondet, fjerning av bompengeanlegg og avvikling av drivstoffavgifter er ikke Regjeringens politikk. Slikt vil heller aldri bli Regjeringens politikk.

Uansett løsning er Frp i ferd med å bli et marginalisert styringsparti

 

Enten må Siv Jensen ta avstand fra stadig større deler av politikken partiet hun leder, står for. Det er knapt mulig å snakke seg vekk, slik hun lenge har forsøkt å gjøre. Eller så må hun kaste inn håndkleet.

Uansett løsning er Frp i ferd med å bli et marginalisert styringsparti. Og det er bare partiet selv som er årsaken til denne situasjonen. Frps sabelrasling vil selvsagt ikke KrF og Venstre gi etter for. Begge partier må kunne vise egne kjernevelgere at de ikke bøyer av for Frp-press.

Selv Høyre vil stå stødig i kampen mot Frps politikk. Erna Solberg skal vise at det er hun som framfor alt er styringsdyktig. Om nødvendig som leder for en mindretallsregjering fra Høyre.

Frps politiske eventyr er margspist i tråd med utvidelsen av Regjeringen. Dette har Høyres strateger ikke hatt noe imot. For det er uansett tvilsomt om Frp på ny vil spille noen viktig rolle i bom-opprørene.

LES OGSÅ: Innlandet Frp er klare til å droppe regjeringssamarbeidet