Botsgang for Innlandet

HÅP: Erna Solberg har også håpet på et universitet i Innlandet. Tirsdag må hun si et alvorsord om dette på Agenda Innlandet..

HÅP: Erna Solberg har også håpet på et universitet i Innlandet. Tirsdag må hun si et alvorsord om dette på Agenda Innlandet..

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 
Høgskolen i Innlandet får tommelen ned for sin søknad om å bli universitet. Til styremøtet i februar vil NOKUT fra sin sakkyndige komité få en innstilling om at Høgskolen i Innlandet ikke er kvalifisert for å bli et universitet.

Det nyetablerte forumet «Agenda Innlandet» kunne knapt fått en dårligere oppkjøring til tirsdagens samling i Hamar kulturhus enn denne innstillingen. For nå ventet «alle» på beskjeden de fleste har trodd ville komme. Et ja til universitet også i Innlandet.

Høgskolen selv har framstått som sikker på at man nå er kvalifisert. Innlandets regionale miljøer innen privat og offentlig sektor har lagt til grunn at dette skulle gå bra. Også for Regjeringen og dens samarbeidspartier har det vært opplest og vedtatt at Innlandet nå skulle stå for tur til å få sitt universitet.

Så ender det i stedet med en kraftig snubletråd på oppløpssida like før målgang. Hvordan kan dette være mulig? Er det noen som burde ha tatt noen signaler som ikke har evnet å gjøre det?

Er det noen som burde ha tatt noen signaler som ikke har evnet å gjøre det?

Signalet går nasjonalt ut. Innlandet kan kanskje ikke få det til likevel. For NOKUT-komiteen mener åpenbart at det som i sin tid har vært en styrke som høgskole, et stort antall utdannede studenter sammenliknet med akademias tilstedeværelse, nå er universitetsplanens hemsko: For liten akademisk tilstedeværelse sett i forhold til et stort antall studenter.

For rektor Kathrine Skretting og hennes medarbeidere er signalet et nederlag. Spørsmålet er hvordan det skal håndteres og snus til seier. Kanskje trengs det mer tid enn å påstå at komiteen ikke har forstått situasjonen. En snuoperasjon på få uker vil være krevende. Og for Innlandet må det nå mobiliseres enda bredere. Det bør Erna Solberg si noe om når hun gjester Arena Innlandet på tirsdag.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags