Gå til sidens hovedinnhold

Slik tenker investoren å ha installasjonene i Nord-Europas største alpinanlegg

Artikkelen er over 3 år gammel

Advokat og tidligere toppalpinist Per Tore Berg har lagt fram forslag til utbygging i det som kan bli Nord-Europas største alpinanlegg i Bøverdalen.

Det har vært rolig fra investoren siden informasjonsmøte han hadde med politikerne i Lom i midten av november. Nå har han sendt inn innspill om alpinanlegget til Lom kommune.

LES OGSÅ: Lom-ordføreren gir grønt lys for videre arbeid med alpinplanene i Jotunheimen

LES OGSÅ: Slik kan Nord-Europas største alpinanlegg bli

Det kommer fram i en Facebookoppdatering Lom kommune har publisert.

«Per Tore Berg har i dag levert inn eit innspel til kommuneplanen sin arealdel. I innspelet står det m.a. at målet er å "etablere og utvikle en bærekraftig og konkurransedyktig alpindestinasjon med alpint format og driftsprofil som man ellers bare finner i alpene og som tiltrekker besøkende fra hele Europa med hensyn tatt til naturområder og kulturlandskap"», skriv kommunen på sitt innlegg på Facebook.

LES OGSÅ: Per Tore Berg trampar inn i Bøverdalen med altfor store sko

Illustrasjonene som Lom kommune har lagt fram, viser at det er to lange løypetraseer Berg har tenkt seg i det nye alpinanlegget. Den ene traseen har start litt øst for Galdesanden og går helt opp til Juvvasshøe, ikke langt fra Juvasshytta, via Dugurdskampen.

Den andre traseen ender på 2.223 meter over havet på Galdhøe og starter i Slåligrende. Her er det lagt opp til en trase via Geitkampen.

Lom kommune har offentliggjort illustrasjonene som følge av stor interesse for saken. Innspillet kommer til kommuneplanen sin arealdel, og blir tilgjengelig på postlista til Lom kommune innen kort tid.

LES OGSÅ: Ja til alpinanlegg i Bøverdalen

Flertallet av politikerne var positive til å få vite mer om planene om alpinanlegget da Berg orienterte om visjonene i november. Det var noe delt syn blant politikerne, men flertallet ville vite mer om planene og konsekvensene.

Selve planene for alpinanlegget, inkludert hytteutbygging, har en prislapp på 1,5 milliarder kroner. Den korteste løypelengden blir på sju kilometer fra topp til bunn.