Gå til sidens hovedinnhold

Brabrand viderefører koronatiltakene til etter nyttår: – Dropp vennefesten

– Dropp vennefest og feir nyttår med familien, er oppfordringen fra kommuneoverlege Anders Brabrand som viderefører koronatiltakene i Nord-Fron til over nyttår.

Nord-Fron kommune bestemte mandag å videreføre de lokale smitteverntiltakene til 4. januar.

– Selv om vi har opplevd få smittede de siste dagene, ønsker vi å ta ekstra forholdsregler også gjennom jula, sier kommuneoverlege Anders Brabrand i en pressemelding fra Nord-Fron kommune.

Dropp vennefesten

– For mange unge er jula tid for å møte gamle venner og bekjente, men slik kan det ikke bli i år. Kommuneoverlegen oppfordrer til at man ikke feirer jul på tvers av allerede etablerte konstellasjoner, og altså ikke møter folk man vanligvis ikke møter.

– Dropp vennefest, hold deg til din sosiale boble, og feir nyttår med familien, er den klare oppfordringen fra kommuneoverlege Brabrand.

Kommunen vider til at selv om smittetallene har gått ned, er det fremdeles nye tilfeller daglig. Derfor videreføres tiltakene som et grep for å slå ned all smitte.

Dette er tiltakene

Tiltakene som blir videreført til 4. januar er:

– Alle arrangement i kommunen (bortsett fra begravelser) utgår.

– Alle svømmehaller forblir stengt, bortsett fra skolebruk og rehabilitering-/helseøyemed.

– Alle fritidsaktiviteter innstilles videre.

– Oppfordringen om hjemmekontor gjelder videre.

– Alle møter bør fremdeles skje digitalt så langt det lar seg gjøre.

– Gruppetilbud på treningssenter holdes stengt, også innen fysikalsk behandling.

Dette skriver kommunen pressemeldingen de sendte ut mandag ettermiddag.

Åpner for besøk av de nærmeste på Sundheim

Men det blir noen justeringer. Fra 24. desember vil det bli tilrettelagt for besøk på Sundheim Bo og treningssenter.

– Dette vil riktignok kun gjelde for de aller nærmeste pårørende. Det tas forbehold om at Sundheim kan stenges for besøk dersom det lokale smittebildet endres. Det er ikke anbefalt at pårørende tar beboere ved institusjon ut for å feire jul i private hjem. Da vil det påløpe en karantene på fire dager, som beboeren må tilbringe på eget rom på institusjon. Dette er ikke ønskelig, skriver kommunen.

– Hjelper hverandre best med avstand

Kommunen understreker at det viktigste man kan gjøre for å bekjempe smitte er at folk tester seg tidlig. Koronatelefonen holder åpent i jula og det blir også testing.

Nord-Fron kommune innførte lokale smitteverntiltak 8. desember. Det er de nasjonale føringene som gjelder i tilfellene som ikke er beskrevet i de lokale tiltakene.

– Vi vet at jula er tid for å møte både familie og gode venner. Men jula i år er annerledes, sier ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad.

– Nå må vi holde oss til familien for å hindre at koronaviruset sprer seg. Nord-Fron har vært hardt ramma den siste måneden, det er også grunnen til at vi kommer med en ekstra anbefaling om å bare være sammen med familien. Akkurat nå hjelper vi hverandre best ved å holde avstand og på den måten hindre en ny smittebølge på nyåret, sier ordføreren.

Når det gjelder nabokommunen Sør-Fron kommune videreføres tiltakene til 23. desember, det vil da tas en ny vurdering av situasjonen der, opplyser Brabrand til GD.