Brann i lokomotiv på Dovrefjell – Lillehammer stasjon har strømtrøbbel

Av

Både Lillehammer stasjon og Fokstua stasjon på Dovre er stengt for togtrafikk på grunn av brann og strømproblemer.

DEL

Klokken 16:15 onsdag fikk politiet melding om brann i et lokomotiv ved Fokstua stasjon på Dovrefjell. Det skal være snakk om et godstog der kun lokføreren var om bord. Nødetatene har rykket ut til stedet.

Oppdatering klokken 16:33: Togets innhold er nå gjennomgått, og det skal være brannfarlige stoffer i minst en av vognene. Det er imidlertid 14 vogner mellom lokomotivet og den nærmeste vognen med stor brannfare - og situasjonen skal derfor være under kontroll.

Politiet vet foreløpig ikke noe om hva som er årsaken til brannen.

Politiets operasjonssentral forteller til GD at lokføreren har kommet helt uskadd fra hendelsen.

Oppdatering klokken 17:15: Politiet opplyser om at brannmannskapene har fått kontroll over brannen. Det vil imidlertid ta lang tid før togstrekningen er farbar, ettersom togsettet må berges og flyttes bort fra jernbanesporet.

Ifølge Bane Nor er det stengt for trafikk mellom Dombås og Hjerkinn.

Ved 18.30-tiden ble strekningen gjenåpnet for trafikk.

– Nå er brannen slukket, og togene har begynt å kjøre igjen. Godstoget står på et sidespor og er ikke kjørbart på grunn av brannen. Forsinkelsene beregnes til å være på rundt en time i begge retninger, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til NTB.

Lillehammer stasjon stengt for trafikk

Også lenger ned på Dovrebanen var Lillehammer stasjon stengt for togtrafikk i knappe to timer fra klokken 16.09. Årsaken til togstansen var feil på strømforsyningen.

– Det blir en del følgeforsinkelser i begge retninger fra Lillehammer, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor.

Artikkeltags