Brannfolk og feiere skal slippe å frykte for yrkessykdommer og  skader som vi kan forebygge

Av
DEL

leserinnlegg

Våre fremste på å forebygge at vi mister liv, arbeidsplasser og hjem, er stasjonert på regionens hovedbrannstasjon. Der lever, arbeider, øver og trener de på å bistå samfunnet med samfunnsnyttige oppgaver. De står i beredskap for hurtig innsats når ulykka er ute. Vi ser dem gjerne som første hjelpemannskap på ulykkesstedet.

Så godt de har fungert for lokalsamfunnet at når vi står rådville i en knipe så sier vi: - Ring brannvesenet!

Og service har vi fått, gang på gang, både til stort og smått.

Brannstasjonen fyller ikke lenger kravene, og det er på høy tid å ta arbeidsforholdene for brann -og feiervesenet på alvor. Og det har administrasjonen gjort ved å sette i gang arbeidet med ny hovedbrannstasjon i regionen. Et grundig arbeid er gjort, kompetansen til fagfolkene er utnyttet og det er landet en gjennomarbeidet og anbefalt løsning. En løsning for framtiden.

I media er det sådd tvil om den anbefalte løsningen. Noen få tror at enhver brannstasjon kan løse alle de oppgavene som vår er tiltenkt. Vi tror ikke at det er tilfelle. Brannfolk og feiere skal slippe å frykte for yrkessykdommer og skader som vi kan forebygge. Lovreguleringene skal selvsagt følges.

Vi har tiltro til at kommunestyret tar arbeidsgivers ansvar på alvor, og i det minste søker førstehåndskunnskap om dagens arbeidsforhold før beslutningen fattes. Vi er sikker på at brannstasjonen gjerne viser fram dagens arbeidsvilkår og at de aller helst vil ha dere med på innflyttingsfesten i 2021.

Oddvar Almås, hovedverneombud, Lillehammer kommune
Cecilie B Andersen, hovedtillitsvalgt, Fagforbundet Lillehammer


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags