Brannvesen rykket ut til grasbrann som spredte seg i vinden

Brannvesenet rykket ut til denne grasbrann i Øverbygda i Sør-Fron onsdag. Denne brannen ble slokket i tide. Brannvesen og politi advarer mot åpen ild nå. Det er tørt og mye vind.

Brannvesenet rykket ut til denne grasbrann i Øverbygda i Sør-Fron onsdag. Denne brannen ble slokket i tide. Brannvesen og politi advarer mot åpen ild nå. Det er tørt og mye vind. Foto:

Nødetatene fikk varsel om en grasbrann i Sør-Fron onsdag ettermiddag.

DEL

Lensmann Jon Gaarden bekrefter at politiet i ettermiddag rykket ut til Sør-Fron i forbindelse med en grasbrann.

Politiet fikk meldingen ved 15-tiden. Noen skulle brenne gras på oversiden av huset sitt. Så kom det sterk vind som tok tak i flammene. En stund så det ut som brannen beveget seg mot noen hus videre oppover.

- De involverte hadde klart å slokke mesteparten selv, og brannvesenet har tatt seg av etterslokking etter at de kom til stedet, forteller beredsskapsleder Peer Kleiven ved Midt-Gudbrandsdal brannvesen.

Kleiven sier at det er lov å brenne gras på innmark, men at det skal varsles til brannvesenet, og at det skal skje forsvarlig.

Tørt

– Folk må tenke seg godt om nå. Det er tørt i solhellingene, og folk må være klar over hvorvidt det kommer vind, advarer han.

Gaarden advarer også mot brenning nå.

– Det er samme problemet hver vår. Det er ikke spesielt lurt å drive med dette med den vinden som er i dag. Det kan være skummelt. Folk bør passe seg. Dette kan gå ut over både hus og hjem, sier Gaarden.

– Kan det bli snakk om bøtelegging?

– Det kommer an på omstendighetene, sier lensmannen.

- Hold fyrstikkene i lomma

Meteorologisk institutt har også gått ut og advart mot gress- og lyngbrannfare.

– Det blåser kraftig opp i dag Østafjells. Det tørker fort opp nedbøren som kom lørdag. Utover uka vil gress- og lyngbrannfaren øke da vi venter lite eller ingen nedbør fremover, meldte instituttet mandag.

Onsdag ettermiddag var det også en bråtebrann på Rudshøgda, og Ringsaker brannvesen ber folk holde fyrstikkene i lomma.

Artikkeltags