(GBK Lillehammer – Øyer-Tretten 5-1): Snøen ligger blytungt i baklia og dølenes stuttbukser er fortsatt godt gjemt i nederste kommodeskuff. Like fullt var det duket for sesongåpning av Innlandets gjeveste sirkus – 6. divisjon, onsdag kveld. Det var verken trapesartister eller sagmugg i manesjen på Stampesletta denne bitende kalde maikvelden. GBK Lillehammer og Øyer/Tretten fikk den tvilsomme æren av å spille hovedrollen, akkompagnert av en iskald bris som trolig hadde bitt seg fast helt siden Samaranch slukket OL-ilden i 94. Sissel Kyrkjebøe sang så vakkert om at alle nordmenn er venn med vinteren, men polarkulden som feide nedover fra Lysgårdsjordet ga like fullt samtlige 22 klovner på plastgresset både røde neser, likfingre og begynnende koldbrann.

Selv om «silly season» er betegnende for stort sett alt som skjer i breddefotballen fra første til siste spark av sesongen, har GBK Lillehammer jobbet ekstra hardt på overgangsmarkedet de siste dagene. Trolig er det ikke sett maken til spillerlogistikk her til lands siden Morgan Andersen og John Shittu danset leikarring fra Oslo til London for nesten 20 år siden. Ikke mindre enn fire spillere ble klarert for spill det siste døgnet før seriestart.

Folket sendte GBKs brave menn ut i en velkjent 4-3-3 formasjon, men det var selvsagt ikke uten utfordringer. Leggetid er enhver småbarnsfars store nemesis, og der nysignering Jo Eivind Bergundhaugen rakk kampstart med et nødskrik, kom målvakt Lars Kalkvik tuslende en drøy halvtime ut i matchen. Glenn Stensrud trakk det korteste strået, dro på seg zalohanskene og labbet slukøret i buret.

Bergundhaugen, som er hentet direkte fra byens beste vestkant (Vingar IL) behøvde likevel ikke mer enn et par stigningsløp og en kort tøyesekvens før han satte inn kampens første mål. Ekstra gledelig er det at debutanten var uviten om klubbens botsreglement og glemte dermed både å kysse klubblogo og å feire målet overilt. Slike takter lover godt for årets sesongavslutning.

Utover i de første, men dog så lange, førtifem minuttene var det hjemmelaget som hadde initiativet. Bergundhaugen og Morten Fossum snublet inn et mål hver slik at lagene gikk til pause på stillingen 3–0 til GBK Lillehammer.

Andre omgang fortsatte der den første sluttet. Allerede etter et par minutter fikk GBK tildelt et straffespark. Vebjørn Svensson, som gikk av banen etter et kvarter med en kneskade øynet håpet om billige målpoeng, kastet isposen og byttet inn seg selv. Med åpen glidelås på overtrekksbuksa satte han straffesparket sikkert i mål og byttet seg selv ut igjen.

Litt etter hadde plutselig Sebastian Blomli forvillet seg inn i Øyer/Trettens straffefelt. Alle planetene sto på linje og unggutten (i GBKs målestokk) på 34 vintre fikk utrolig nok manøvrert ballen over mållinja.

Det er enhver keepers drøm å holde nullen, og Glenn Stensrud kan legge seg med vissheten om at han lyktes best av GBKs hanskekledde denne kvelden. Bortelaget fikk nemlig sin redusering da deres høyrekant, stående til anklene i vann i Badedammen, på utrolig vis unngikk en offside med drøye halvtimen igjen på klokka.

Etter dette ønsket de aller fleste seg både høyere oksygenopptak og en rask tur hjem til et varmt bad. Alle var skjønt enige om at dette var nok breddefotball i vinterland for denne gang. Hjemmelaget noterer seg for tre poeng, mange såre lysker og et håp om varmere tider.