Brennhet brannstasjon

Brannvesenet trenger en ny stasjon, men til hvilken kostnad?

Brannvesenet trenger en ny stasjon, men til hvilken kostnad? Foto:

DEL

GD MENER
Ola E. Skrautvol (Sp) stiller betimelige spørsmål knyttet til den planlagte brannstasjonen i Lillehammer: Må den koste så mye? Kan en ny stasjon realiseres for en mindre sum kroner enn det som til nå er planlagt?

Han gir selv svaret. Selvsagt kan en ny brannstasjon etableres for en betydelig lavere kostnadsramme enn det som pr. dato ligger inne i prosjektet. Forklaringen er såre enkel: Det finnes ikke bare én fasit for hva som er en tidsriktig og framtidsrettet brannstasjon. Det er derfor det gjennomføres planlegging og kalkyler.

Leserinnlegget fra Sps nyvalgte kommunestyremedlem gjør inntrykk. Trolig også på påtroppende ordfører Ingunn Trosholmen og hennes samarbeidspartnere. Hun vil ha et akutt behov for å dokumentere måtehold i en situasjon der ressurser først og fremst skal forbeholdes helse og omsorg i Lillehammer.

Investeringer og drift kommer til uttrykk i ulike budsjetter. Men alle sektorer i Lillehammer kommunes må forberedes for nøkternhet. Det må også gi konsekvenser.

Brannsjefen i Lillehammer argumenterer for ny stasjon. Det er ikke hva debatten handler om. Det skal selvsagt etableres en ny stasjon. Men med hvilke forutsetninger?

Ola E. Skrautvol reiser spørsmål kommunens ledelse må svare på. Det bør gjøres med forstandighet. Dermed kan det også legges et godt grunnlag for samarbeid mellom posisjon og opposisjon.

En ny brannstasjon skal bygges. Når andre byer får til gode og mer rimelige løsninger, bør også Lillehammer kunne gjøre det. Til og med bruk av massivt tre må etterprøves. De beste og mest kostbare løsningene må ikke stå i vegen for å kunne etablere en framtidsrettet brannstasjon.

Ny brannstasjon: Et signalbygg på bekostning av Helse og omsorg

Artikkeltags