Gå til sidens hovedinnhold

Bruk en butikk nær der du bor

Artikkelen er over 1 år gammel

GD MENER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det gjelder mer enn noen gang før: Benytt deg av nabohjelpen. Det gjør hver og en av oss aller best ved å handle lokalt. Det er nå vi må anerkjenne hver eneste en som byr på seg selv med handel og service, og som står utsatt til for å måtte stenge.

I GD har vi skrevet om hvordan gode initiativ tas for å bistå virksomheter som har fått beskjed om å stenge. Andre har mistet omsetning, permittert medarbeidere og deretter stengt.

Å handle lokalt er den beste form for kronerulling vi kan delta i. Derfor er det positivt å registrere hvordan flere handelstandsmiljøer har tatt initiativ til å ajourføre oversikter: Hvem og når holder butikker åpne og hva slags service kan de tilby.

I våre bysentra og bygdesentra er det mange virksomheter som sliter. Av frykt for smitte og tett omgang med andre er det fristende å bestille og handle over nett. Det er til å forstå. Men over tid vil det være helt avgjørende at en slik vane ikke får festne seg.

Å handle lokalt er den beste form for kronerulling vi kan delta i

Det er i krevende tider som dette det er viktig å anerkjenne nærbutikken. Det er i tider som dette det er viktig å legge igjen kroner hos forretninger vi ellers kan haste forbi.

Myndighetene utfordres til å stille opp for bransjer, næringer og enkeltpersoner som er rammet. Viktige prioriteringer og debatter tas fortløpende. Ikke alle vil oppleve å bli inkludert i den offentlige dugnaden. Som del av den kollektive dugnaden har både du og jeg også et ansvar. Vi kan og bør gjøre vårt for å handle lokalt. Så mye vi ser oss i stand til.

Over tid vil det måtte bli en ny hverdagsrytme. Der vi ønsker og håper på at flest mulig næringsdrivende kan fortsette eller gjenoppta sin virksomhet. Da er det summen av våre vaner som bidrar til fortsatt drift eller kroken på døra.