Gå til sidens hovedinnhold

Burde jeg spurt Sp om lov først?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Haldor Ødegård (Sp) er irritert over at jeg har annen mening meninger om en evt. kollektivtjeneste i fylkeskommunal egendrift enn det han har. Han synes det er aldeles urimelig at jeg sender inn leserinnlegg der jeg gir uttrykk for meningen min om dette. Dette burde jeg tilsynelatende bedt Senterpartiet om lov til først.

Sånn fungerer ikke demokratiet. Ødegård og jeg har ulik ideologisk og politisk ståsted. Ofte vil vi ha ulike meninger om hvordan vi best løser oppgaven vi er satt til, nemlig best mulig tjenester til innbyggerne i Innlandet. Ofte vil vi også finne felles løsninger. Det gjelder sannsynligvis ikke i spørsmålet om fylkeskommunen selv burde drive hele kollektivtjenesten selv, eller fortsette med anbudsordningen som er i dag med splitting av Innlandet i busskontrakter.

Men kanskje vi også i denne saken finner en enighet. For saken vi har på bordet, er ikke slik han beskriver den. Det står ikke mellom å drive 100 prosent i fylkeskommunal egenregi vs. anbudsordningen. Saken vi har på bordet i fylkestinget, handler om vi skal be administrasjonen vår om egendrift i Innlandet gir bedre arbeidsforhold for bussjåførene, bedre politisk styring på kollektivtilbudet, og rett og slett et bedre tilbud til innbyggerne. De kan også se om vi løser oppgaven bedre ved en kombinasjon av egendrift i byene og «Valdres-ordningen», som er et resultat av et unntak vi har i dagens anbudsordning.

Mona Stormoen, fylkestingsrepresentant (Innlandet Ap), medlem i samferdselsutvalget