Tirsdag morgen fikk Innlandet politidistrikt melding om en trafikkulykke på fylkesveg 254.

Det skal ha skjedd rett ovenfor krysset Østringvegen/Bruvangsvegen i Gausdal. Etter ulykken ble bussjåføren bekreftet omkommet.

– Pårørende er varslet og blir tilbudt oppfølgning. Åstedet undersøkes og det vil bli obduksjon av avdøde, opplyser politiet.

Det var ikke passasjerer i bussen, kun bussjåføren. Politiet melder at det mest sannsynlig er snakk om et sykdomstilfelle.

Tragisk

Ifølge Innlandstrafikk var bussen på veg til Svatsum for å hente skoleelever.

– Dette er dypt tragisk. Vi kan bare sende vår dypeste medfølelse til familien og kollegaer. Samtidig er vi glade for at det ikke var skoleelever ombord da dette skjedde, sier Lars Egil Baukhol, seksjonssjef for kollektivtransport i Innlandstrafikk.

Innlandstrafikk er oppdragsgiver for denne ruta. Bussjåføren var ansatt i Connect Bus Trønderbilene.

– Vi er kjent med at han har kjørt utfor vegen, etter at han henta bussen fra et garasjeanlegg i Gausdal for å starte opp ruta. Dette er en sjåfør som har vært med oss siden vi starta på Lillehammer. En pensjonist som har troppet inn som en reservesjåfør, forteller administrerende direktør i Connect Bus Trønderbilene, Vidar Kjesbu.

Preget

Kjesbu forteller at arbeidsplassen er preget av den tragiske ulykken, tirsdag morgen.

– Absolutt. Nå drøfter vi saken og går gjennom våre rutiner i samarbeid med verneombud, tillitsvalgte og oppdragsgiver Innlandstrafikk, sier han.

Connect Bus Trønderbilene og politiet har kontakt med pårørende, som er varslet om ulykken.