– Da campingtrafikken fikk en voldsom økning i fjor sommer, som en følge av reisebegrensninger utenlands for nordmenn, så vi at byen trengte flere plasser.

Det sier Per Olav Andersen, direktør i Olympiaparken. Løsningen ble å åpne plassen for bobiler og campingvogner.

– Vi må stadig henge opp skiltet med «Fullt» også her, selv om vi kan tilby 65 plasser med strøm.

Slipper «villparkering»

Tobias Foss som har sommerjobb på campingen, forteller at mange har vært innom alle campingplasser rundt Lillehammer, og er veldig glade når de skjønner at de kan få plass hos dem.

– På de travleste dagene har vi også tilbudt noen å stå på det store området her, uten tilgang på strøm, sier han.

Ifølge Tobias har flere tatt imot dette tilbudet, og er glade for at de slipper å «villparkere».

– Mange synes det er veldig fint og stille her oppe, og forlenger gjerne med en natt eller to.

Plassen ligger midt i rulleskiløypa, og Tobias har oppdaget at en del idrettsfolk har benyttet seg av anlegget i sommer. Ellers er det kort vei både ned til byen og til fjellområdene ovenfor Nordseter.

Til vanlig er han student ved Høgskolen på Lillehammer. Der studerer han sports management, som går ut på å tilrettelegge for arrangementer innen idretten. Jobben på Birkebeinerstadion passer ham midt i blinken.

Koronaavstand

– For Olympiaparken betyr dette et ekstra økonomisk tilskudd som kommer godt med, da sommersesongen vanligvis er veldig stille.

Akkurat nå bygges det runde huset der sekretariatet for Birkebeinerrennet holder til, om. Foruten kafé i øverste etasje, bygges det toaletter med dusj i underetasjen. I dag har de en innleid vogn med toalett og vaskemuligheter for camperne, da en del av det mobile utstyret de selv eier, er leid ut til Peer Gynt-spelet på Gålå.

– Vi har god koronaavstand mellom vognene, sier Per Olav Andersen, som tror at tilbudet heretter vil bli permanent i sommerferietiden.

Han forteller at de også skal se på mulighetene for en vintercamping.