Gå til sidens hovedinnhold

Imponert over Jørstadmoens cyberjobb

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var en imponert statsminister som onsdag ble vist rundt og orientert om Cyberforsvaret på Jørstadmoen.

– Mitt inntrykk er at det gjøres en svært god jobb, som ikke minst er viktig i dagens trusselbilde. Fokus på samhandling med det sivile samfunn for å takle trusselen er spennende. Det sier statsminister Erna Solberg etter en drøy times besøk på Jørstadmoen onsdag morgen.

Etter selv å få prøve seg bak rattet i en militær feltvogn, ble hun ønsket velkommen av brigader Kurt Pedersen. Han orienterte om dagens trusselbilde og hvordan det kan håndteres, om utviklingen av Nato og hva Cyberforsvaret kan bidra med til samfunnet og totalforsvaret.

Cybertrusselen

– Vi må erkjenne at cybertrusselen er økende. Den er blitt mer tydelig, og har endret karakter i det siste, understreket Pedersen.

Statsministeren fikk blant annet ved selvsyn studere en mobil enhet, og ble innført i hva som konkret skjer på en kommandoplass.

Rundreise

Stortingspresident Olemic Thommesen, ordfører Espen Granberg Johnsen og leder Oddvar Myhren i Lillehammer Høyre var blant dem som fulgte statsministeren, sammen med et stort pressekorps.

Senere på dagen gikk turen videre til besøk i Harby kolonialbutikk i Næroset og Cryogenetics på Hamar.

Dette var dag to i statsminister Erna Solbergs rundreise i innlandet. Tirsdag kveld brukte hun flere timer på Dombås, før hun møtte idrettsmiljøet i Lillehammer og avsluttet dagen med kveldsmat hjemme hos stortingspresidenten.