Da freden kom til Otta

2020: Her  blir det ny skole. Om to år bør alle feire kommunens nye tilbud til kommende generasjoner.

2020: Her blir det ny skole. Om to år bør alle feire kommunens nye tilbud til kommende generasjoner.

DEL

gd mener
Det er tungt å takle politiske nederlag. Det er smertefullt å miste flertallet når hjertesaker kommer til votering. Det er vanskelig å kjenne på følelsen av å sitte igjen med en løsning som oppleves som nest best, fordi det nest beste ble det best mulige.

Det har snart gått ei uke siden kommunestyret i Sel med klart flertall vedtok å bygge ny barneskole for Otta krets på Elvebakken, og at dagens skole på Nyhusom blir ny barnehage. Det har vært noen dager for å lufte ut noen sterke følelser. Det har vært tid for å filleriste politikere man stemte på sist høst, i tillit til at de skulle stemme annerledes enn de endte med å gjøre.

I Sel ble strid om tomtevalg for barneskole og strid om etablering av en stor barnehage den viktigste saken ved valget sist høst. Etter det siste kommunestyremøtet, følte mange av valgets vinnere at de gikk på et tap.

Det gjorde de da også. I lokalpolitikken er det vanskelig å finne saker som engasjerer og mobiliserer sterkere enn skole-saker. Særlig gjelder dette når det handler om lokalisering og strukturelle grep.

Etter ei uke med utlufting, er det tid for å legge debatten bak seg

Nå handler alle forventninger om at ny skole på Elvebakken skal stå ferdig i 2022, om at de yngste får ny barnehage på Nyhusom i 2023, og at ny idrettshall står klar høsten 2022. Sel kommune står foran en formidabel satsing på den oppvoksende slekt.

Undervegs mot målet vil politikere og administrasjon møte nye, tøffe utfordringer. De økonomiske realitetene byr på lite handlingsrom. I et slikt perspektiv framstår skole- og barnehagevedtaket som både disiplinert og framtidsrettet, og når nye lokaler tas i bruk om to år, kan alle feire byens nye tilbud til kommende generasjoner.

Etter ei uke med utlufting, er det tid for å legge debatten bak seg. Nå kan vi snakke om da freden kom til Otta.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags