(MittLillehammer)

To år med pandemi og koronarestriksjoner førte til usedvanlig mange campingturister i Norge. På Lillehammer kunne GD fortelle om campingturister som ikke fikk plass på fulle campingplasser og måtte dra videre.

Lillehammer Olympiapark hadde lenge hatt en idé liggende i skuffen om å etablere campingplass på Birkebeineren skistadion, og med så stort press på byens campingplasser var det bare å kaste seg rundt.

– Vi ønsket å dekke et behov og fikk til en midlertidig løsning. Det har vi hatt i to år, og har sett at det begynner å funke. Området egner seg godt og derfor har vi rett og slett bare fortsatt, sier kommunikasjonssjef i Olympiaparken, Daniel Norby.

De første årene hadde de kapasitet til å ta imot rundt femti bobiler og campingvogner, i tillegg til de som vil leie plass til telt. Og dem er det ifølge Nordby en del av, til tross for at byen er omkranset av skog.

– Det er nok fristende med tilgang til toaletter og strøm som lokker teltturistene hit, sier Nordby.

Utvikler seg videre

I år har campingplassen på skistadion både vokst til 59 oppstillingsplasser og med tilbud om kafé og resepsjon på området. I det renoverte målhuset er det også blitt toaletter i underetasjen. Man har også hatt fokus på å få en bedre bookingløsning. Nordby forteller at man allerede er i gang med å tenke videre fremover, og har sådd grøntområder som skal forskjønne området inn mot neste år. Da står også nye dusjanlegg i målhuset på planen.

Lavpristilbud

Under fjorårets fellesferie var campingplassen fullbooket hele tiden, hvordan årets campingsommer på skistadion blir gjenstår å se.

– Tilbakemeldingene fra gjester er at området passer fint og er et godt lavprisalternativ. For oss er det en god inntektskilde i en sesong der det ellers er mindre trafikk. Det er også et stort pluss for oss å kunne tilby campingoppstilling når vi har arrangementer der det er et behov for den slags, sier Nordby.