De evakuerte etter flommen i Brumunddal fikk reise hjem

Evakuert: Blant annet i Spikdalsvegen ble flere evakuert som følge av flommen. De fikk beskjed om at de kunne flytte hjem tirsdag kveld.

Evakuert: Blant annet i Spikdalsvegen ble flere evakuert som følge av flommen. De fikk beskjed om at de kunne flytte hjem tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Seint tirsdag kveld fikk de evakuerte etter flommen i Brumunddal melding om at de kunne flytte hjem.

DEL

(Ringsaker Blad) Geotekniker var da ferdig med vurderinger av stabiliteten i det flomutsatte området. Ringsaker kommune meldte dette på sine nettsider.

På bakgrunn av disse vurderingene ga politiet tillatelse til at de evakuerte kunne flytte hjem til husene sine. Kommunen har hatt dialog med alle evakuerte.

De har også fått informasjon om anbefalte tiltak for sine respektive boliger. Ringsaker kommune og politiet avholdt tirsdag kveld et informasjonsmøte for de evakuerte.

Onsdag morgen er Nyborgveien eneste veg som er stengt, i tillegg er det noen oppkjørsler som ikke er farbare etter den kraftige nedbøren i Brumunddal mandag kveld og tirsdag morgen.

90 var uten vegforbindelse etter uværet natt til tirsdag. Det ble ordnet for mange allerede samme dag, men fortsatt står mange uten veg til husene sine.

Tirsdag ettermiddag hadde forsikringsselskapene Gjensidige, Tryg og If fått inn til sammen 41 skademeldinger. Samtlige venter at antallet vil øke når folk flytter hjem og får oversikt over situasjonen, skriver NTB.

Artikkeltags