«De gikk her før deg» - et inspirasjonsprosjekt!

Birgit Engesæter Madslien skryter av bildegalleriet med tidligere elever ved Lillehammer videregående skole.

Birgit Engesæter Madslien skryter av bildegalleriet med tidligere elever ved Lillehammer videregående skole. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg

Billedgalleriet på Lillehammer videregående skole, avd. sør, er et prosjekt jeg liker! Ideen er å inspirere dagens elever, gi dem ideer, drømmer, å se ulike muligheter som finnes for dem fremover i livet.

Det er viktig å merke seg at hensikten med disse bildene IKKE er å plukke ut alle de mest fremragende eller skoleflinke personene som har vært elever ved skolen. Derimot ønsket man å finne representanter fra ulike samfunnsområder som kan inspirere og stimulere dagens elever. Det er en fin tanke.

Som innledningen til portrettene står det på et oppslag blant annet at bildene er av –

« - elever som senere i livet utmerket seg; mennesker som er blitt kjent og hyllet. Men da de gikk her, strevde de nok og var kanskje like usynlige som deg og meg.

Ta deg tid og stans opp foran portrettene en gang i blant og tenk over at også du er en del av dette skolefellesskapet. Fellesskapet mellom de som gikk her før deg, dere som går her nå og de som skal komme etter...»

Dette kan være en inspirasjon til elever i dag; fremtiden kan ha så mange spennende muligheter for hver enkelt, det gjelder å holde fast ved drømmene sine!

Ved åpningen av bildegalleriet ble det sagt igjen og igjen at dette ikke er et avsluttet prosjekt, tvert imot håper skolen at det skal utvikles kontinuerlig. Og merk; alle nye forslag på aktuelle navn mottas med takk!

Sant nok er det pt. få kvinner kommet på veggene, begrunnet i at det i de første 100 år var få kvinnelige elever. Men dette vil sikkert bli rettet opp etter hvert. Komiteen har nå fått mange gode tips.

Det er her også viktig å ha en god balanse mellom de mange ulike samfunnsområdene. I dette inspirasjonsprosjektet har man på en god måte klart å speile den store bredden i tidligere elevers evner og prestasjoner: Her vises blant annet skuespillere, en oppdagelsesreisende, en pønk-musiker, mennesker fra vitenskap og forskning, idrettsutøvere, billedkunstnere, forfattere og en pipefabrikant!

Oppsiktsvekkende er det også hvor vakkert det hele er gjort, hvert portrett med tekst, etset inn i metallplater - og hvordan bildene er satt opp på passende steder i skoleanlegget. Den 170 år gamle skolen har lenge vært prydet med mye vakker kunst – nå er den bare blitt enda vakrere!

Birgit Engesæter Madslien, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags