De nye passkontorene i Innlandet er ferdig – nå stenger det på Vinstra

NYE AVLUKKER: - I fremtiden skal kunder betjenes i avlukker som skal bygges her, sa (fv.) avsnittsleder for pass og ID, Tom Rune Lien og Politioverbetjent Stig Nårstad under ombyggingen. Nå melder politiet at alt er klart for passbehandling.

NYE AVLUKKER: - I fremtiden skal kunder betjenes i avlukker som skal bygges her, sa (fv.) avsnittsleder for pass og ID, Tom Rune Lien og Politioverbetjent Stig Nårstad under ombyggingen. Nå melder politiet at alt er klart for passbehandling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle de ni passlokasjonene i Innlandet politidistrikt er nå åpne for utstedelse av pass, opplyser Politiet i Innlandet i en pressemelding.

DEL

De siste månedene har det pågått ombygging og kompetanseheving for å høyne kvaliteten på tjenestene.

– Ombyggingen har vært krevende både for publikum og ansatte, og vi setter pris på tålmodigheten. Alle lokasjoner har imidlertid blitt sikrere og kvaliteten på utstedelse av pass høyere. Saksbehandlerne har gjennomført opplæring og nytt utstyr er montert, sier innføringsansvarlig for pass- og ID-kort i Innlandet politidistrikt, Tom Eirik Midthaug.

De ni passkontorene ligger på Gjøvik, Hamar, Lillehammer, Fagernes, Gran, Otta, Elverum, Kongsvinger, Tynset.

Det ikke lenger passbehandling på Vinstra. Lom og Dombås ble avviklet ved årsskiftet.

Behov for endringer

Noe av bakgrunnen for endringene ved passutstedelsen i landet er avvik som kom frem gjennom Riksrevisjonens tilsyn av passtjenesten i politiet i 2014. Den avdekket blant annet vesentlige mangler i prosessen for saksbehandling og utstedelse av biometriske pass. Som følge av dette ble det bestemt at det måtte iverksettes kvalitetsforbedringer.

I Innlandet politidistrikt har de ansatte som utsteder pass fått økt kompetanse og fysisk er ekspedisjonene bedre tilpasset de krav som sikrer innbyggere en tryggere tjeneste. I løpet av juni har alle lokasjoner installert nye biometrikiosker. Det gjenstår mindre arbeider på noen lokasjoner, opplyser politiet.

Les også: Slik blir det nye Pass- og ID-kontoret på Lillehammer

Stor pågang

– Pågangen for passutstedelse startet tidlig i år og ser ut til å vedvare. Vi har stor pågang og legger ut ekstra timer hver uke. Vi anbefaler alle å følge med på bestillingsportalen på politiet.no, skriver politiet i kunngjøringen.

De er også hjelpsomme selv om du har kort tid før avreise:

– Vi hjelper gjerne publikum som har mindre enn 3 uker igjen før de skal reise, men det krever dokumentasjon på reisen. Møt opp på lokasjonen. Det hender at noen ikke møter opp til sine timer, og da hjelper vi de som venter.


Artikkeltags