Gå til sidens hovedinnhold

– De røyka bak spillerbussen med treneren

Stein Tore Bakken la nylig opp som ishockeyspiller etter over 800 kamper for Lillehammer ishockeyklubb. I GDs sportspodkast Ett spark forteller han om opp- og nedturer i karrieren.

– Jeg har til og med fått noen meldinger fra Storhamar-supportere.

Det sier Stein Tore bakken i podkasten, bare dager etter at han la opp.

– Det står respekt av antallet kamper, sier dem, forteller Bakken til Ett spark.

For det har blitt noen kamper mellom Lillehammer og Storhamar for backveteranen med nummer 44 på ryggen opp gjennom årene.

– Jeg husker jeg og Eidsa (Joakim Eidsa Arnestad) jobbet i Ringnes en periode. Vi fylte inn varer og ble sendt til Hamar noen ganger. Det ble noen stygge blikk der altså, mimrer han fra sin aktive karriere.

Hør podkasten nederst i denne saken eller på Spotify eller iTunes.

748 kamper i serie og sluttspill og 93 offisielle treningskamper ble det for den nå 35 år gamle backen. At spillere blir i én og samme klubb hører sjeldenhetene til. Bakken er født og oppvokst på Lillehammer, og har dedikert hele sin idrettskarriere til klubben i hjembyen.

I podkasten deler han mye fra sin lange karriere.

Les også

En epoke er over: Nå vil Stein Tore (35) prioritere datteren

Husker godt «tsjekker»-tiden

I podkastepisoden snakker Bakken om ulike perioder i Lillehammer-karrieren. Han har mange minner fra tiden han kom inn på laget, da Lillehammer hadde tsjekkisk trener og mange tsjekkiske spillere.

– Det var et par av dem som ikke snakka noe særlig engelsk. Kommunikasjonen var ikke på topp da.

Kjemien med trener Jiri Justra var heller ikke på øverste hylle.

– Han var jo en figur da. Han var veldig glad i tsjekkerne sine. Var du norsk junior var du ikke verdt all verdens. Jeg fikk beskjed om å være med på noen bortekamper i blant. «Ja, du kan være med å spise» sa treneren, ler Bakken.

Det var kort og godt tsjekkerne som styrte det meste i garderoben.

– Noen kunne jo stå bak bussen og røyke under oppvarmingen. Sammen med Justra da, sier Bakken.

Bakken avslører også noen hemmeligheter fra Lillehammer-garderoben i episoden. Hvis du lurer på hvilken motspiller han misliker mest, hvem i garderoben som har mest draget på damene, hvor mange legger han har truffet på skudd fra blålinja og hvem som nå skal ta over rumpetaklingene, så må du høre på!

Hør hele podkasten her, eller på Spotify eller iTunes.