De vil grue seg til å gå på jobb. De er redde for å gjøre feil

Av
DEL

leserinnlegg


Det har i det siste vært oppslag og leserinnlegg i forbindelse med helsesektoren i Lillehammer kommune.

Fagforbundet følger nøye med på det som skjer både i denne sektoren og i andre sektorer, ettersom vi organiserer ansatte innenfor de fleste avdelinger i kommunen.

Vi må ikke glemme at det i en stressende arbeidshverdag gjør de ansatte en fantastisk jobb med de ressurser de har. Det er ansatte der ute som vil kjenne på dette med negative oppslag. De vil grue seg til å gå på jobb. De er redde for å gjøre feil, som igjen vil føre til oppslag i avisa. Hvordan skal vi ivareta disse ansatte som føler dette som en belastning? Avisoppslag vil det alltid komme, og noen ganger er det nødvendig med oppslag for å nå ut til målgruppa.

Vi må ikke glemme at det er mange grupper som jobber innenfor helse. Det er mye fokus på sykepleiere i disse dager. Slik har det vært i mange år. Men for oss er det viktig å se alle grupper, for helsevesenet går ikke rundt uten at alle jobber sammen.

I sommer har det vært enkelte steder der det har vært problemer med å rekruttere inn fagarbeidere. Fagarbeidere er en viktig ressurs sammen med bl.a. sykepleieren, vernepleieren og assistenten.

Fagforbundet har, som Norsk Sykepleierforbund, gjort en kartlegging av heltids- og deltid blant sine grupper. På landsbasis er det gjort en kartlegging blant fagarbeidere fra mars 2019. Av 8841 stillinger som er lyst ut er det bare 14 % heltid. Tallene fra Lillehammer kommune er 67 stillinger som er lyst ut, av disse er 18 % heltid. Det er viktig at denne gruppen også kan få høyere stillinger. Da disse er grunnmuren i helse og har på lik linje som sykepleieren et stort ansvar.

Fagforbundet sitter i en styringsgruppe for hjemmetjenesten 2025. Her forventer vi mye. Da vi er veldig opptatt av at vi sammen skal få tjenestene til å bli bedre. Fagforbundet mener også at ved å øke grunnbemanningen vil dette kunne gi gode resultater, siden vi ser at det har vært gode resultater på dette de fleste stedene dette er prøvd ut her i kommunen.

Cecilie B Andersen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Lillehammer kommune


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags