APs fornektelse

Av
DEL

Leserbrev
I GD skriver Merethe Kjellberg og Ane Tosterud Holte om kommuneøkonomi, velferdstjenester og andre tjenestetilbud. De skriver at de (Ap og koalisjonen) har vedtatt et budsjett i Lillehammer med krav til innsparing fordi de har fått lavere overføringer fra regjeringen. Det er med sannhet å melde en fornektelse av fakta.

Vi har ikke måtte vedta et budsjett med innsparinger på grunn av lavere overføringer, vi har måtte vedta et budsjett med innsparinger fordi kommuneøkonomien i Lillehammer er dårlig. Med bakgrunn i innlegget kan vi konstatere at Ap fremdeles er i fornektelse av at den økonomiske situasjonen i vår kommune i høyeste grad skyldes egne prioriteringer og egne valg.

Jeg har derfor dessverre liten tro på at de vil evne å få kommuneøkonomien på rett kjøl. Da må vi nemlig tørre å gjøre andre grep i Lillehammer, da må vi tørre å innrømme feil, da må vi tørre å se på andre løsninger, da må vi tørre noen ganger å si nei. Det handler om å prioritere.

Det er videre direkte uriktig at man har fått lavere overføringer. Regjeringen har tvert imot prioritert god kommuneøkonomi, og det viser seg i et tall - antallet kommuner på ROBEK listen. Det tallet har endret seg betraktelig under Solbergregjeringen, fra 46 ved slutten av perioden for Stoltenbergregjeringen til 12 per idag (juni 2020).

Oddvar Møllerløkken, leder. Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags