APs gjentatte fornektelse

Av
DEL

leserinnlegg
Lillehammer Ap vil fremdeles ikke ta innover seg sitt ansvar for kommuneøkonomien gjennom styring av Lillehammer i snart 80 år. I stedet blir vi presentert en oppramsing av Ap sitt syn på privatisering, budsjettforslag og prioriteringer.

Jeg antar Merethe Kjellberg og Ane Tosterud Holte i sitt siste innlegg sikter til Lillehammer Høyres budsjettforslag, når de sier at Høyre sultefôrer kommunene (i flertall) gjennom sitt forslag til budsjett. Nå kan, dessverre, Lillehammer Høyre kun fremme budsjettforslag i Lillehammer kommune.

Ja, vi hadde et stramt forslag til budsjett, det mener vi må til. Vi må dessverre gjøre større grep i kommunen, det må vi tørre å innrømme. Lillehammer Ap tør åpenbart ikke vise sine velgere hvor ille det står til, men snakker om at de prioriterer blant annet sårbare og helse.

Vel, i vårt alternative forslag ga vi 15,9 millioner mer til sektor helse og velferd enn Ap. Så vi må gjerne leke pekeleken for hvem som prioriterer helse og sårbare mest. Men, i stedet for å peke på hverandre, kunne vi og burde vi tverrpolitisk gå i en samarbeidsprosess med hele kommunestyret for å finne vegen ut av kommunens økonomiske uføre. Det har Høyre foreslått de siste tre år, men blitt nedstemt av Ap. Tilbudet står fortsatt ved lag.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags