Arealplaner kan ødelegge for nye arbeidsplasser i Lillehammer

Av
DEL

leserinnlegg
Politikerne skal snart vedta en ny 4-årsplan for arealbruken i Lillehammer. Planen har stor betydning for hvordan byen vår skal utvikles, og ikke minst for om vi klarer å legge tilrette for nye arbeidsplasser her vi bor.

SSBs befolkningstall for 2019 viser en gledelig befolkningsvekst i Lillehammer - høyere enn landsgjennomsnittet. Men, ser du med et lengre perspektiv, 5, 10 eller 19 år bakover, har Lillehammer hatt lavere vekst enn de store kommunene og byene rundt Mjøsa. Befolkningsutviklingen henger sammen med antall nye arbeidsplasser.

Gausdal Landhandleri meldte for kort tid siden at de finner det nødvendig å etablere en ny logistikkavdeling på Jevnaker, da de ikke kan tåle vedvarende usikkerhet om de kan utvide sitt anlegg på Lillehammer. Bedrifter som ikke får utvikle seg i Lillehammer satser heller andre steder i landet.

Lillehammer Motorspeed, Norges største og mest suksessrike forhandler av MC, ATV og snøscootere har i en årrekke slitt med å finne muligheter til å vokse videre med sitt anlegg i Lillehammer. På Rosenlund har Coop akseptert å investere 16 millioner i infrastruktur og veier til fordel for kommunen, for deretter å oppleve at vesentlige deler av de utbyggingsmuligheter de hadde fått godkjent ble kuttet. Hammerseng Terrasse Borettslag kjøpte tomt som var regulert for utbygging av et leilighetsbygg i Lillehammer. I etterkant blir det politisk flertall for at tomten skal bli lekeplass og friområde for naboene i området i stedet.

Dette er fire eksempler på at det er vanskelig og risikabelt å satse på Lillehammer. I Høyre mener vi at mer langsiktighet, mer forutsigbarhet og større vilje til å avsette plass for utvikling er helt nødvendig for å kunne bevare og skape arbeidsplasser. Vi er overrasket over at dette tilsynelatende ikke forstås av det politiske flertallet i Lillehammer.

Per Arne Slapø, Lillehammer, kommunestyrerepr. (H)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags