Luftforurensing og bilforbud i våre byer

Sentralisering inn til byene skaper miljøproblemer, skriver Egil Granum fra Lillehammer. Selv har han fått ni ganger så lang arbeidsveg på grunn av endringer ved arbeidsplassen.

Sentralisering inn til byene skaper miljøproblemer, skriver Egil Granum fra Lillehammer. Selv har han fått ni ganger så lang arbeidsveg på grunn av endringer ved arbeidsplassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter mange år med sentraliseringer av våre samfunnsoppgaver slik som post, bank og annen samfunnsnyttig produksjon, har ført til store endringer i transportbehovet og lagring av nær sagt alt mulig i våre største byer.

I all hovedsak fører dette til langt større transportbehov enn strengt tatt nødvendig. Det må jo også kunne sies at våre uteksaminerte BI-studenter har fått mange ledende stillinger som har påvirket næringsgrunnlaget i både positiv og alt for ofte i negativ retning i våre største bedrifter gjennom mange år.

Nå står vi heller i kø i en storby gjennom dagen i stedet for å være produktive arbeidstakere i distriktene. Da virker de nye planlagte tiltakene i fra Bergen by og miljøpartiet De Grønne sine planer om bilfritt Oslo sentrum nærmest meningsløse, så lenge det ofte står og faller på en politisk myndighet om nye store sentraliseringer inn til byene.

De er ute etter nye skatteinntekter og må nå betale prisen for dette. Hadde jeg møtt meg selv i døra så ofte, måtte jeg nok ha funnet meg noe annet å gjøre. Det blir nok ikke mindre luftforurensing før vi alle er i stand til å tenke nytt.

Jeg blir berørt av endringer ved min arbeidsplass og får nesten ni ganger så lang arbeidsveg med pendling fra Lillehammer til Hamar hver dag. Det er jo tross alt noen der inne som må forsvare sin investering av storterminal i Oslo.

Vi må nok desverre regne med mer helseplager i storbyene så lenge BI og uteksaminering av økonomistudenter i bedriftene får "Herje Frittt" og politikere fortsatt går med hodet under armen. Det er de som må ta ansvar for utviklingen.

Jeg synes vi går feil veg. Alt kan ikke være På Veg, Produsert eller Lagret i en storby for utsendelse i forhold til kommende miljøkrav! 

Bevar distriktene. I fremtiden blir dette en ressurs, og ikke en salderingspost for våre politikere.

Nå står vi heller i kø i en storby gjennom dagen i stedet for å være produktive arbeidstakere i distriktene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags