Bevar Meierigården

- Meierigården er et sterkt bidrag til å forlenge tiden før en sykehjemsplass blir riktig, skriver Bodil Hjelbak Rønningen.

- Meierigården er et sterkt bidrag til å forlenge tiden før en sykehjemsplass blir riktig, skriver Bodil Hjelbak Rønningen. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg

APs Mads Furu varsler i GD 2.11. nedleggelse av dagtilbudet ved Meierigården for innbyggere med demenssykdom, dersom man ikke «finner» penger til drift for 2020. Som pårørende og bruker av Meierigården frykter jeg Furus svartmaling, og jeg mener det derfor er på sin plass å klargjøre hvilken unik institusjon vi har midt i sentrum av byen.

Meierigården huser de ansatte i Miljøbehandlingsteamet, de frivillige og ca 100 brukere som er innom hver uke. Virksomheten har åpent 5 dager i uka.

Et fastlagt program hver dag., med stor vekt på musikk og sang, fysisk aktivitet og ikke minst sosialt samvær, gjør møtene med andre brukere meningsfylte og positive. En inkluderende og vennlig ramme rundt møtene i Meierigården er med andre ord med på å motvirke sosial isolasjon. Det er godt kjent at sosial isolasjon er en reel risikofaktor for både den syke og de pårørende.

Meierigården ble åpnet så sent som sommeren 2017, og har allerede etablert seg som en unik nyskapning i Norge. Hit kommer Stortingspolitikere, helsepolitikere, forskere, og fagpersoner for å se og lære.

Meierigården betyr mye for livskvaliteten til de syke og de pårørende, men er også viktig for kommunen Lillehammer. Konsekvensen av å legge ned Meierigården, vil åpne for ytterligere kostnadsproblemer for kommunen. De aller fleste syke vil leve livet sitt hjemme. Meierigården er et sterkt bidrag til å forlenge tiden før en sykehjemsplass blir riktig.

Bodil Hjelbak Rønningen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags