Bør Mesnali bli en del av Lillehammer?

STØRRE KOMMUNER: Det hadde vært spennende med en debatt om både grenseflytting, samt færre og større kommuner rundt den nordlige delen av Mjøsa, skriver innsenderen. 

STØRRE KOMMUNER: Det hadde vært spennende med en debatt om både grenseflytting, samt færre og større kommuner rundt den nordlige delen av Mjøsa, skriver innsenderen.  Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Mesnali er en fjellbygd helt nord i Ringsaker. Dette er en levende bygd med barnehage, skole, forretninger, frisør, fotpleie, massør, industri, rehabiliteringssentre som Montebello og Tyrili, Mesnali ungdomssenter, pluss alle håndverkere. Hvis Mesnali blir fratatt sin skole mister vi den største tiltrekningskraften vi har for at noen vil bosette seg i Mesnali.
Så er vi der igjen. Skolene i Nordre Ringsaker er en pest og en plage. Det samme med bygdene, for å ta i litt.

Fra 2020 er Hedmark og Oppland Innlandet. Hva knytter Nordre Ringsaker til for eksempel Brumunddal, utenom skatteseddelen? Hva gjør Ringsaker kommune for å øke veksten i for eksempel, Brøttum-Lismarka- Mesnali?
Ingen verdens ting, for de vil ikke ha bygdesamfunn som vokser i deres utkant. Vi er egentlig en byrde fordi vi har små innbyggertall. De klager jo også på at å sponse Sjusjøen er en stor belastende utgiftspost for Ringsakers innbyggere.


Hva med å flytte disse bygdene til Lillehammer kommune? Der har de fleste av oss, som fortsatt er yrkesaktive og som ikke er sysselsatt på Sjusjøen eller i egne bygder, vår arbeidsplass. Der har vi også sykehus, leger, tannleger, og velfungerende skoler utover barneskolen som vi allerede bruker i dag. Til Lillehammer har vi bussforbindelse, det tar fra 10 til 15 minutter med bil, og her har vi en variert handelsstand med alt vi trenger.
Til Brumunddal og Moelv har Mesnali ingen forbindelse. Det er tre ganger så langt til Brumunddal som til Lillehammer. Ringsaker kjøper i dag vann og kloakkløsninger fra Lillehammer.

Jeg tror at hvis vi blir en del av Lillehammer ville kommunen bruke oss som forsteder, og tilrettelegge for mere utbygging og på den måten bevare våre skoler.
Jeg mener også at den nordlige delen av Mjøsområdet kunne hatt tre kommuner, Hamar, Gjøvik og Lillehammer.
Det vil bli sterke kommuner, og ikke bare småkommuner som ikke tør å bygge ut bygdene.

Det hadde vært spennende med en debatt om både grenseflytting, samt færre og større kommuner rundt den nordlige delen av Mjøsa.
All honnør til Anita Ihle Steen og det arbeidet hun har gjort. Nå også som en «megler» mellom mjøsbyene Hamar -Gjøvik og Lillehammer. Hva sier Hamar – Gjøvik og Lillehammer om dette? Det blir spennende å se hva fylket Innlandet vil bringe.

Trond Lunde, Mesnali

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags