Bruk innkjøpsmakta!

Anne-Marte Kolbjørnshus skriver om viktigheten av et seriøst arbeidsliv.

Anne-Marte Kolbjørnshus skriver om viktigheten av et seriøst arbeidsliv. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Kommuner og fylker er store og viktige innkjøpere for mange leverandører og bedrifter i Norge, og med det fører et stort ansvar. Fylkestinget i Innlandet skal nå vedta anskaffelsesstrategi for den nye fylkeskommunen. Dette er et viktig dokument, men det aller viktigste er hvordan vi følger opp det som står der.

Fylkeskommunen skal bidra til et seriøst arbeidsliv med gode arbeidsvilkår for alle som er på jobb, og vi vil at våre innkjøp skal følge høy etisk standard. Dette innebærer å stille krav mot sosial dumping, at leverandøren skal være tilknytta offentlig godkjent læreordning og å bidra til konkurransedyktige leverandører i eget fylke.

Alene kan en kommune og et fylke kjenne seg som liten, at en ikke har nok muskler til å stille de store krava. Dette krever derfor også et samarbeid på tvers av kommune- og fylkesgrenser. Krever offentlige innkjøpere det samme i Viken, Oslo, Trøndelag og Innlandet er det enda større sjanger for å lykkes med at vi også bidrar til et mer seriøst arbeidsliv og en forutsigbarhet også for leverandører om hvilke krav de møter. Her ønsker vi også bidra til å utvikle gode nasjonale modeller, som slik at vi er godt samkjørte med andre kommuner og fylkeskommuner.

I tillegg vil Innlandet Arbeiderparti arbeide for et anstendig og trygt arbeidsliv i hele fylket, blant annet gjennom et forsterket trepartssamarbeid. Vi har gjennom koronakrisen god erfaring med tett dialog med LO og NHO, denne dialogen er også viktig når det er mer normale tider og det vil vi fortsatt sørge for. Det er viktig med et godt samarbeid mellom partene i arbeidslivet, for å bidra til et inkluderende og seriøst arbeidsliv. Det vil Innlandet fylkeskommune bidra til.

Anne-Marte Kolbjørnshus, gruppeleder Innlandet Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags