Bruker Ringsaker Ap vikarierende argumenter, eller?

Mjøstårnet viser hvordan Ap har gjort knefall for kapitalen, mener Rødt i Ringsaker.

Mjøstårnet viser hvordan Ap har gjort knefall for kapitalen, mener Rødt i Ringsaker. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter at Rødt har sittet i kommunestyret nesten ett år, er dette noen av sakene som har vært opp i kommunestyret:

– Opposisjonen, sammen med Rødt, ville beholde BEMA. Ap var enige, men skyldte på regjeringas overføringer og sa nei.

– Rødt foreslo at barnetrygda ikke skulle regnes inn i sosialstønaden, AP var delvis enige men skyldte på regjeringas overføringer og sa NEI.

– Rødt foreslo at når det først skulle bygges ei gigantbru over Mjøsa, ville det være samfunnsmessig smart å bygge for kollektivtrafikk, derfor foreslo vi å bygge jernbanebru i sammenheng med den nye brua og dermed koble sammen med Gjøvikbanen og Dovrebanen. Dette hadde gitt en samfunnsmessig gevinst for kollektivtrafikken i Innlandet. Ap sa nei igjen, for regjeringa og Nye Veier hadde bestemt.

Dette var bare noen av punktene som er blitt nedstemt av Ap i Ringsaker.

Nå er det nedlegging av skolene i nord som står for tur. Her er det noen av Ap sine representanter som synes dette gjør vondt, men skylder igjen på regjeringas overføringer. Et råd fra Rødt er at gjør det vondt for deg eller gjør du vondt for andre ved å stemme for nedlegging, så gjør ikke det, partipisk eller ikke. Kanskje hører ikke partipisken hjemme i et demokrati?

Rødt ønsker et sterkt Ap for at de ved førstkommende stortingsvalg kan ta over styringa med ei ny regjering, kanskje i samarbeid med Sp og venstresida, for å bedre økonomien for kommuner og vanlige folk framover. Etter åtte år med blåblå regjering og flere tiår med ulike nyanser av høyrepolitikk, trenger vi sårt et vendepunkt. Det er på høy tid vi får en regjering som bygger velferden opp og forskjellene ned.

Ap i Ringsaker er de nok ikke helt der, for i stedet for å skylde på andre (les regjering) er det vel bedre å ta grep og handle, og ikke ødelegge et viktig verdigrunnlag, når økonomien skranter.

Ap Ringsaker må ikke glemme at de har ansvar overfor befolkningen i hele Ringsaker, og begynne å bruke det gamle slagordet «By og land hand i hand» igjen.

Rødt mener det er mulig å snu trenden å ikke gjøre knefall for kapitalen. Mjøstårnet er et eksempel, her har politikerne solgt ei svært attraktiv tomt for en slikk og ingenting, og samtidig gitt byggetillatelse langt inn i 100 meters sona.

I et budsjett skiller vi på investering og drift, men glemmer ofte at de fleste investeringer krever vedlikehold og dermed også utgifter til lønninger m.m. (eks. Mjøsparken og Prøysenhuset).

Terje Jektvik, Rødt Ringsaker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken