Deltidsbeboere - ett av mange argumenter

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innlegget fra Oddvar Møllerløkken (H) i GD 9. oktober med tittel «Deltidsinnbyggere må inkluderes i sykehusdebatten», gjorde oss i Aksjonsgruppa for sykehussaken både glade og oppgitte. Vi er glade og oppglødde over at en så sentral person i Høyre kommenterer Ap sine holdninger til et av de sentrale punktene i våre utredninger. Vi er likevel fortsatt oppgitt over at vi så langt ikke har fått noen politisk respons fra de to store partiene Høyre og Ap på vår øvrige hovedpunkt.

Vi kan nevne at sykehusmodellen det arbeides ut fra ikke gir mest helse for pengene, har store omstillingskostnader, er et dårlig alternativ for by-/ regionalutvikling, miljø og rekrutering, samtidig som det har en svært høy risiko i forhold til videre satsing på Elverum, Gjøvik og Lillehammer. Innlegget kan allikevel være starten på et konstruktivt bidrag fra politisk side som vi hele tiden har ventet på.

Av de store partiene er det så langt bare Sp som ser ut til å lytte til vår argumentasjon. Men også i det partiet er det langt fra ønsket støtte.

Vi som er en partipolitisk nøytral gruppe, håper det også blir noen større partier å stemme på ved neste stortingsvalg. Uansett kan vi ikke forstå annet enn at sykehussaken er så viktig for vårt område at den står over den lokale partipolitikken. Vi håper Møllerløkken som er sentral i det mest toneangivende regjeringspartiet, får fylkespolitikere, stortingsgruppe og helseministeren på bedre tanker i denne saken. Samtidig regner vi med at Ap snart har fått nok signaler via tilbakemelding på partiprogram og meningsmålinger til å skifte kurs, og står opp mot flere feilsatsinger innen helsesektoren.

Helge Rolvsen, Lillehammer, Sykehusaksjonen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags