Det er bekymringsfullt å ha en helseminister som etter min mening er så lite realitetsorientert

Av
DEL

leserinnlegg 
Etter å ha sett Debatten på NRK tirsdag 29.10.19, sitter jeg igjen med en trist og nærmest uvirkelig følelse. Det er bekymringsfullt å ha en helseminister som etter min mening er så lite realitetsorientert. Tema for Debatten var selvmord blant unge.

Høie sier: "Vi øker antall døgnplasser i barne- og ungdomspsykiatrien(BUP)" og "når jeg har hatt ansvaret så har vi bygget opp antall døgnplasser i barne- og ungdomspsykiatrien".

Bent Høie ble Helseminister i 2013. Ifølge SSB var da tallet på døgnplasser i BUP for hele Norge 305. I 2015 var tallet 247, noe som tilsvarer en reduksjon på 19%. Da 2018 var over var riktignok tallet steget til 262. Det er nærliggende å tro at antall døgnplasser pr i dag er gått nedover siden nyttår. Bare i Sykehuset Innlandet ble 7 døgnplasser i BUP nedlagt i vår. Dette tilsvarte en reduksjon på 25%.

Høie sier videre at "behovet for døgnplasser i BUP øker", og "vi er midt inne i en ganske kraftig oppbygging av hele tilbudet innenfor psykisk helse, spesielt rettet mot barn og unge".

Hvorfor kuttes det da i døgnplasser i Innlandet?

Avslutningsvis sier Høie: "Er det noen som har noen gode forslag til meg på ting som er sikkert bra, som vi kan sette igang med med én gang, så vil jeg gjerne vite det".

Etter å ha vært på samme arbeidsplass i 16 år har jeg mange gode forslag til Bent Høie. Jeg, med flere, har på mange forskjellige måter prøvd å komme i dialog med statsråden gjennom det siste året. Nettopp for å formidle blant annet vår erfaringsbaserte kunnskap. Det har vi ikke lykkes med. Jeg takker herved ja til invitasjonen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken