Det er ikke behov for et fellessykehus ved Mjøsbrua

MJØSSYKEHUS: De 20 neste årene vil de tre store akuttsykehusene i Mjøsregionen dekke behovet for akuttbehandling, skriver innsenderen.

MJØSSYKEHUS: De 20 neste årene vil de tre store akuttsykehusene i Mjøsregionen dekke behovet for akuttbehandling, skriver innsenderen. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
I henhold til nasjonal helse- og sykehusplan vil et sykehus med opptaksområde på mer enn 60–80000 innbyggere defineres som et stort akuttsykehus. Befolkningsgrunnlaget fremskrevet til 2040 for Hamar-regionen være 106257, for Gjøvik-regionen være 122224 og for Lillehammer-regionen være 74759. (ref. til målbilde for videreutviklingen av Sykehuset Innlandet HS, sak nr. 005-2019) I tillegg kommer folk som bor på hytte og turister.

Det betyr ganske enkelt at i de 20 neste årene vil de tre store akuttsykehus i Mjøsregionen dekke behovet for akuttbehandling. Det burde være enkelt å utvide et stort akuttsykehus til et allsidig sykehus og dermed redusere funksjonsfordelingen til et absolutt minimum. Det betyr at det er unødvendig med et fellessykehus ved Mjøsbrua.

Målbilde må endres.. En snuoperasjon er faktisk helt nødvendig. Nå er det viktig å bruke tid og penger på oppgradering-nybygging ved Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Dette er også det rimeligste alternativ og i tillegg blir reisetiden for pasienter og ansatte uendret.

Per A. Sørensen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags