Det kan røyne på solidariteten. Hva med framtida til hele slakterisamvirke?

Av
DEL

leserinnlegg
Som tidligere matprodusent tviler jeg ikke på de økonomiske beregningene ang. Otta anlegget. Erfaring viser at det ofte er vanskelig å forutse og tallfeste alt i slike saker. Mange ganger blir det annerledes enn beregnet i forkant av vedtak som gjøres.

Videre drift på Otta dreier seg om mye mer enn arbeidsplasser og betydningen for lokalsamfunnet. Både fra Lesjaskog og Bismo er det ca. 24 mil til Rudshøgda. Storsamfunnet fokuserer stadig mer på dyrevelferd, så her har Nortura en mulighet for å bedre sitt omdømme.
Det bør også være god beredskap ved eventuell driftsstans på Rudshøgda. Hva med avstand for nødslakt bilene?

Det alvorligste ved dette er så klart hensynet til produsentene i Ottadalen og store deler av Gudbrandsdalen. Skulle Otta-anlegget miste 19% av produsentene og tilsvarende slaktevolum vil det bli en liten katastrofe. Kanskje er 19% et lavt anslag også. Det kan røyne på solidariteten. Hva med framtida til hele slakterisamvirke?

Denne gangen er jeg overbevist om at styret i Nortura bør høre på produsentene og en nesten samlet befolkning i Nord-Gudbrandsdalen i stedet for økonomene.

Lars Skaug, Tretten, tidligere matprodusent

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags