Doktor Vårdals kildebruk

Av
DEL

leserinnleggEtter å ha lest leserinnlegget fra Senterpartiets ordførerkandidat,Mette Vårdal (GD 5.8.) håper jeg faktisk at Live Langøygard (Ap) vinner valget i Vågå. Hennes "Alle skal ha like muligheter, alle skal ha det bra" høres tross alt oppriktig og velment ut, selv om det ikke er særlig visjonært eller nytenkende. Mette Vårdal derimot er verken oppriktig eller velmenende.

"Det er visst kun spesielle folk som kan trives i Vågå, og de som måtte påstå at det blir møtt av åpne og inkluderende folk, lyver. Eller i beste fall pynter på sannheten for å bli valgt. Feige politikere tør ikke ta tak i forgubbing og meningsdiktaturet bygdene i Gudbrandsdalen, skriver Sanna Sarromaa i GD 2. august", skriver Mette Vårdal i GD den 5. august. Men noe sånt skrev jeg da aldri.

Det er ganske utrolig at en kvinne som påberoper seg å ha en doktorgrad i historie (om Vågå, selvsagt) behandler sin kilde på måten hun gjør i sitt svarinnlegg til meg. Det kan godt hende at Vårdal vinner velgere på å vri sannheten og mitt opprinnelige innlegg, for det er garantert populært i Vågå å være mot Sanna Sarromaa, men noe særlig ærlig eller intelligent er det ikke. Det er faktisk både dumt og sleipt.

Det er heller ikke særlig ordfører-aktig å være nedlatende mot meningsmotstanderne sine og tillegge dem ord og meninger de aldri har sagt eller ment. Jeg forstår imidlertid hvorfor Vårdal gjør dette. Jeg er neppe særlig populær i Vågå, og gjennom å ta avstand fra meg og mine meninger (som hun selv lager!), tror Vårdal nok at hun sanker stemmer. Det kan godt hende, men det er en uærlig strategi som degenerer det offentlige ordskiftet.

Som ordførerkandidat burde Mette Vårdal agert langt mer edruelig og som en kvinne med doktorgrad burde Mette Vårdal visst så uendelig mye bedre.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags