E6 gjennom Gudbrandsdalen må bygges ferdig nå

E6: Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) oppfordrer til rask utbygging av E6 uten at bilistene får enda en ny prislapp for vegstrekningen.

E6: Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) oppfordrer til rask utbygging av E6 uten at bilistene får enda en ny prislapp for vegstrekningen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevE6 gjennom Gudbrandsdalen er hovedfartsåre mellom Oslo og Trondheim. Prosjektet Otta- Ringebu kom inn i NTP og det var fra Stortinget forutsatt sammenhengende utbygging.
Men de to gjenværende strekningene har ligget på vent i mange år, og er nå overført til Nye veier.

I den situasjonen Norge er i nå vil det være et klokt motkonjunkturtiltak å starte på videre bygging av E6 så raskt som mulig. I tillegg til å berøre befolkninga sterkt, er situasjonen nå også alvorlig for næringslivet. Bedrifter må stoppe helt opp, mange blir permittert og arbeidsledigheten er svært høy. Dette er alvorlig for landet, for den enkelte bedrift og for de enkeltmenneskene som blir berørt. Staten og det offentlige bør bruke de mulighetene som finnes for å sikre bedrifter og arbeidsplasser. Å starte utbygging av resten av E6 er et godt bidrag for å gjenoppbygge Norge, planene er klare og det er bare å rulle i gang maskinparken igjen.

Bilistene i Gudbrandsdalen betaler nå bompenger for hele strekningen mellom Otta og Ringebu, selv om bare halvparten er ferdig bygget. Dette er urettferdig og det minste vi kan kreve er at resten av strekningen også bygges ut. Dette var ikke det E6 sine forkjempere ble lovet da utbygging var et faktum.

Nye veier har nå overtatt strekningen for videre utbygging. Vi håper dette kan sørge for fortgang i vegen videre, men forventer også at det ikke betyr at bilistene vår enda en ny prislapp som må betales for ny vegstrekning. Det fortjener ikke gudbrandsdølene. Det eneste riktige og viktige svaret som nå kan gis er at strekningen bygges ut, nå.

Anne-Marte Kolbjørnshus, gruppeleder for Innlandet Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags